03-maart-2023

Nieuwe assemblagehal voor Metadecor

Metadecor breidt uit met een nieuwe assemblageruimte waar we nog meer innovatieve ontwerpen en prefab gevelelementen kunnen samenstellen. NVDTA architecten plaatst het ontwerp van de hal direct naast ons huidige kantoorpand, duidelijk zichtbaar vanaf de N50 bij Kampen-Noord.

Twee jaar geleden kochten we het perceel naast ons hoofdkwartier. In de afgelopen jaren gebruikten we het nog lege perceel voor de opslag van onderdelen die klaarliggen voor transport naar de bouwplaats. Nu gaat de bouw van de nieuwe assemblagehal toch echt van start en laten we zien hoe het gaat met Metadecor: we bouwen, we innoveren en we groeien!

Innovatie en prefab

Metadecor gevels worden steeds meer, steeds vaker en in steeds grotere elementen geprefabriceerd. De nieuwe assemblagehal geeft ruimte om de ontwikkeling van systemen verder uit te breiden. Zo werken we bijvoorbeeld met frames waar de MD Lamellen al op zijn gemonteerd. Deze frames hebben de maximale afmetingen voor transport en zijn tot 4 meter hoog en 5 meter breed: in de nieuwe hal kan daar probleemloos mee worden gewerkt. 

Ook de ontwikkeling van geïsoleerde gevels gaat bij Metadecor verder, bijvoorbeeld met elementen die zijn opgebouwd uit stalen profielen, gevuld met glas en een voorzetelement van MD Formatura of MD Strekmetaal. We werken aan nieuwe oplossingen met MD Fasolar zonnegevels, bijvoorbeeld met een constructiesysteem dat kant-en-klaar aan bestaande gevels wordt afgehangen. Op de bouwplaats bevestigen onze monteurs een hulpconstructie, hangen de elementen MD Fasolar op en sluiten ze aan. Plug and play. 

Veilig bouwen aan de toekomst

Alle gevels van Metadecor zijn maatwerk en zijn uniek. De nieuwe hal biedt meer ruimte voor de assemblage van alle onderdelen voor deze gevels. Het pand komt in het verlengde van ons hoofdkantoor aan de N50 in Kampen, waarin op dit moment een deel van de assemblage plaatsvindt. Die ruimte was daar nooit voor bedoeld: de bestemming was op- en overslag van gevelelementen en bevestigingssystemen. Met de toenemende complexiteit van de gevels groeide ook de vraag om assemblageruimte. 

De nieuwe, veel grotere assemblagehal langs de N50 wordt voorzien van kraan- en rollerbanen om de prefabricage van grote gevelelementen te faciliteren. Tussen alle machines die nodig zijn blijft er voldoende ruimte om de elementen zonder gevaar te transporteren in de hal. Zo waarborgen we de kwaliteit van de producten én de veiligheid van onze collega’s. Met deze uitbreiding van onze huisvesting, blijven wij werken aan spraakmakende gevels die voldoen aan de eisen van deze tijd en vooruitbouwen op de toekomst.