15-mei-2020

THEATER ZUIDPLEIN 'KUNSTENPAND' IN ROTTERDAM OPGELEVERD

Theater Zuidplein Kunstenpand in Rotterdam opgeleverd
   

We hebben vorige week het project Kunstenpand in het ‘Hart van Zuid’ in het centrum van Rotterdam opgeleverd. Het Kunstenpand vormt het nieuwe onderkomen voor Theater Zuidplein, Bibliotheek Rotterdam en diverse culturele functies. Het is een belangrijk onderdeel van het plan ‘Hart van Zuid’, de metamorfose rondom Ahoy en Zuidplein.

Mooi eindresultaat

In september 2019 zijn we begonnen met de montage van de kozijnpanelen. We hebben de montage in meerdere fasen uitgevoerd. In december zijn we gestart met de voile en de luifels. “De montage hebben wij deze maand afgerond. En daarna heb ik het project opgeleverd aan de aannemer. Het pand wordt binnenkort opgeleverd aan de opdrachtgever. In het gehele proces zijn we tegen verschillende uitdagingen aangelopen, maar we hebben dit in samenwerking met onze opdrachtgever opgelost met een mooi eindresultaat,” aldus projectleider Edwin Wesselink.

Kunstenpand in Rotterdam opgeleverd entree

Als een puzzel

De unieke bekleding is ontworpen door architect De Zwarte Hond. Metadecor heeft het vervolgens geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. “Voor het ontwerp werkten we vanaf het begin samen met De Zwarte Hond”, vertelt Edwin Wesselink, projectleider. “Samen maakten we het ontwerp definitief en Metadecor heeft dit uitgewerkt tot een uitvoerbaar 3D-ontwerp.” Het ontwerp van de gevel bestaat uit kleine driehoeken die als een puzzel in elkaar vallen en op hun beurt weer grotere driehoeken, spiralen en cirkels vormen. Dit geheel leidt tot een samenspel van vormen die deels al van veraf zichtbaar zijn en deels juist van dichtbij. Wesselink: “Alle panelen zijn uniek en de grootste uitdaging was om deze op de juiste plek te monteren. Maar daar is ons montageteam goed in geslaagd.”

Bekijk het project