KUSTWERK IN KATWIJK

Architect: Royal HaskoningDHV en Zwarts&Jansma Architecten │ Opdrachtgever: Ballast Nedam │ Jaar van realisatie: 2014

 

Deel dit project

 

Kunst en parkeren gecombineerd

Voor dit project is er in het Katwijkse duin- en recreatiegebied een combinatie gemaakt van kustversterking met ondergrondse parkeerruimte. Hiervoor is de duinenrij verbreed en in de duinen een dijk aangelegd. Direct achter deze dijk is de parkeergarage met 670 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Metadecor realiseerde hiervoor de gevelbekleding van de in- en uitrit en het interieur van de garage met MD Designperforatie. Deze panelen hebben een gemiddelde opening van 45%, oplopend tot 60%. Daarnaast is er een doorvalbeveiliging met MD Nettick bij de hoofdentree. Het dak van de nevenentrees is voorzien van cortenstaal beplating. Daarnaast hebben we de glazen gevel bij de hoofdentree de beglazing rond de liften gemaakt. Tot slot hebben we ook de bekleding van de noodtrappenhuizen gerealiseerd.

Dit project is winnaar van de prijs BNA Beste Gebouw 2016.

Foto's: projectorganisatie Kustwerk Katwijk - architect: Royal HaskoningDHV

 
  • Kustwerk
  • Kustwerk
  • Kustwerk
  • Kustwerk
  • Kustwerk
 

In dit project is verwerkt