01-februari-2024

Bijen- en vlinderkasten: heb jij ze al opgehangen?

In 2022 lieten we rond de kerst honderden bomen planten, in december jongstleden hebben we in een samenwerking met het WWF aan onze relaties tweehonderd bijen- en vlinderhotels uitgedeeld. Metadecor steunt het WWF in de activiteiten rond bevordering van de biodiversiteit. Met (steeds) meer groene (begroeide) gevels doen we dat in ons dagelijks werk ook.

Van de 360 bijensoorten in ons land dreigt meer dan de helft te verdwijnen. Om maar een tragisch getal te noemen. Wij zetten ons graag in om de bewustwording in de maatschappij te vergroten. Ook daarom kozen we voor het ontwerp van Capi voor bijenkasten, vlinderhotels en plantenbakken als geschenk voor onze relaties. Maar dat was niet de enige reden. Het modulaire ontwerp is schakelbaar en met meer elementen zijn hele gevels of wanden te bouwen. Kijk, dat is de taal van Metadecor.

Bij ons zijn de bijen- en vlinderhotels nu opgehangen, zodat in de lente en zomer insecten er hun nest kunnen maken. Heb je al de tijd genomen om een biodiversiteitskast op te hangen? Of wil je er een hele gevel mee bouwen? Deel het vooral op sociale media en tag ons! Samen maken we de wereld groener en levendiger!