08-februari-2021

THEATER ZUIDPLEIN GENOMINEERD ARCHDAILY BUILDING OF THE YEAR AWARD

Theater Zuidplein genomineerd Archdaily Building of the year
   

Theater Zuidplein in Rotterdam is genomineerd voor de Archdaily Building of the Year Award. Archdaily is een internationaal architectuurplatform en heeft jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Daarom een award die je graag in de wacht sleept, help jij mee?

Bijzondere gevel van MD Designperafotie
Het Theater Zuidplein in het Hart van Zuid is het levendige hart voor kunst en cultuur in Rotterdam Zuid dat alle inwoners moet gaan inspireren en verbinden. Het vormt het nieuwe onderkomen voor Theater Zuidplein, Bibliotheek Rotterdam en diverse culturele functies. Het is een belangrijk onderdeel van het plan ‘Hart van Zuid’, de metamorfose rondom Ahoy en Zuidplein. De unieke bekleding werd ontworpen door architect De Zwarte Hond en in samenwerking met Heijmans gerealiseerd. Metadecor heeft het vervolgens geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Het ontwerp van de gevel bestaat uit kleine driehoeken die als een puzzel in elkaar vallen en op hun beurt weer grotere driehoeken, spiralen en cirkels vormen. Dit geheel leidt tot een samenspel van vormen die deels al van veraf zichtbaar zijn en deels juist van dichtbij.

Help jij mee?
Je kunt t/m woensdag 10 februari jouw stem uit brengen op dit mooie project in het Hart van Zuid via onderstaande button. Archdaily maakt op 18 februari 2021 de winnaars bekend. Bedankt voor jouw stem!

 

Breng hier jouw stem uit