25-juli-2022

De weerspiegeling van de toekomst op GEVEL 2022

Beursstand-metadecor-gevel2022
   

De zes meter hoge toren van Metadecor was niet te missen op de vloer van GEVEL 2022, van 31 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Tijdens het tweejaarlijkse evenement voor de gevelbranche presenteerden we nieuwe producten, maar was er vooral een belangrijke boodschap voor de bezoekers: gebruik de zon in het ontwerp van de gevel van de toekomst en integreer biodiversiteit.

gevelbeurs 2022

Metadecor zet in de productontwikkeling en samenwerking met architecten en bouwkundigen nieuwe stappen in de toekomst. Thema’s als klimaatadaptatie, biodiversiteit en energietransitie werken ook door in de dagelijkse praktijk van ons bedrijf. Tijdens GEVEL 2022 presenteerden we MD Fasolar en Metadecor Greengwall: twee ontwikkelingen die de zon nodig hebben om tot bloei te komen.

MD Fasolar vangt de zon met fotovoltaïsche elementen en genereert energie uit de gevel. In combinatie met het MD Apertura systeem lieten we zien dat energieopbrengst en zonwering met elkaar kunnen worden gecombineerd in één systeem. Het daglicht naar binnen, de warmte buitenhouden en de zon vangen voor energie: het kan allemaal in een gevel die ook veel esthetische mogelijkheden heeft.

Metadecor Greenwall combineert de mogelijkheden van designperforatie met groen in een element dat niet alleen geluid en water buffert, maar ook een bijdrage levert aan de biodiversiteit van de omgeving. Ja, dat kan in de gevel. Maar toepassingen in de infrastructuur liggen ook voor de hand. Met Metadecor Greenwall brengt Metadecor de gevel
letterlijk tot leven.

De nieuwe ontwikkelingen bij Metadecor zijn een weerspiegeling van de tijd waarin we leven. In de gesprekken met de bezoekers tijdens GEVEL 2022 hebben we dat ook benadrukt: het is tijd om anders na te denken over de functionaliteiten van de gebouwhuid. Wij denken graag mee in de ontwerpfase en willen graag een creatieve partner zijn in de ontwikkeling van een nieuw project. Samen maken we spraakmakende gevels, samen engineeren we de gevel van de toekomst. Dank aan de bezoekers van onze stand in Utrecht: dank voor de ideeën en feedback.
Daar bouwen we verder mee.