Zijaanzicht gevelbekleding Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam
   

NIEUWBOUW VATTENFALL HULPCENTRALE IN AMSTERDAM

Architect: Willem Schutter Architect │ Opdrachtgever: Friso Bouwgroep Sneek
Gerealiseerd in: 2020 | Beelden: Willem Schutter Architect

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vanaf het begin betrokken bij vormgeving

Vattenfall begint een project om de Amsterdamse warmtenetten nog verder te optimaliseren en met elkaar te verbinden. Hiermee wil de organisatie de transitie van aardgasloze stad door middel van stadswarmte versnellen. Er komt langs de A10 ter hoogte van de Johan Huizingalaan een warmtebuffer waar 3600 kubieke meter warm water in opgeslagen kan worden. Ten slotte komt op dezelfde locatie een hulpwarmtecentrale (HWC) voor de allerkoudste dagen van het jaar. Voor de nieuwbouw Vattenfall Hulpcentrale in Amsterdam zijn wij vanaf het begin betrokken geweest door Friso bouwgroep om in samenspraak met Pieters bouwtechniek de gevelbekleding vorm te geven. Op deze manier hebben we een zo optimaal mogelijk proces gevolgd, wat resulteert in een hoogwaardig uitgewerkt plan met een strakke aansluiting op de overige bouwdelen.

Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam gevelbekelding

Realiseren de complete schil

Wij realiseren in dit project de complete schil voor de opdrachtgever, inclusief de isolerende en waterkerende schil. In het project passen we verschillende producten van Metadecor toe. De meest kenmerkende is de MD Designperforatie in een speciale groene poedercoating, als plint van het gebouw. Deze aluminium panelen zijn diagonaal en volgen zowel de aflopende als ronde vorm van het gebouw. Deze MD Designperforatie panelen passen we zowel op de dicht geïsoleerde gevel als op de open transparante gevel van het gebouw toe. Hierdoor geeft de MD Designperforatie het gebouw een eenduidige uitstraling, maar voorziet het wel in de benodigde ventilatie voor de installatie.

MD Flack gevelbanden

Voor de gevelbanden gaan we werken met MD Flack palen in een gelijke kleur als de rest van de gevel, deze volgen zowel de radius als de schuinte van het gebouw. Ook gaan we op de kopse kanten van het gebouw diverse MD Lamel monteren. Deze zijn voorzien van een modulair frame, waardoor ze uitneembaar zijn bij plaatsing en onderhoud van de installaties. Deze modulaire frames zijn voorzien van akoestische panelen welke zorgen voor reductie van de installatiegeluiden. Tot slot voorzien we de nog open delen van de gevel van MD Nettick om vogels en andere dieren buiten het gebouw te houden.

Actief betrokken in BIM-proces

We zijn ook actief betrokken in het BIM proces van dit project door het delen van onze digitale modellen in de Cloud met Pieters Bouwtechniek en Kampstaal. Zo kunnen we eventuele knelpunten in het ontwerptraject goed op elkaar afstemmen. Door het leveren van deze gave gevel draagt Metadecor bij aan de nieuwe duurzame warmtevoorziening voor Amsterdam!

Zij-bovenaanzicht gevelbekleding Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam
Nieuwbouw Vattenfall Hulpcentrale Amsterdam
Metadecor Gevelbekleding Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam gevelbekleding
Nieuwbouw Vattenfall Hulpcentrale Amsterdam
Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam zijaanzicht gevelbekleding
Nieuwbouw Vattenfall Hulpcentrale Amsterdam
Gevelbekleding Nieuwbouw Vattenfal Hulpcentrale Amsterdam zij-bovenaanzicht
Nieuwbouw Vattenfall Hulpcentrale Amsterdam

In dit project is verwerkt