• Parkeergarage Zeeman Alphen a/d Rijn voorzien van gevels met MD Designperforatie
 
 

PARKEERGARAGE ZEEMAN IN ALPHEN AAN DEN RIJN

Architect: Fennis-Metz Architecten │ Opdrachtgever: Aan de Stegge Twello │ Gerealiseerd in: 2016

 

Deel dit project

 

Nieuwe parkeergarage voor hoofdkantoor Zeeman

In maart 1967 werd de eerste Zeeman winkel door Jan Zeeman in Alphen aan den Rijn geopend. Decennia later heeft Zeeman een enorme (internationale) groei doorgemaakt. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd en dit pand is aangepast aan de huidige wensen voor wat betreft uitstraling, het nieuwe werken en duurzaamheid.

Als onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de parkeercapaciteit uitgebreid. De nieuwe parkeergarage levert een parkeercapaciteit van in totaal 158 plaatsen op en is voornamelijk bedoeld voor het personeel. Continental Car Parks heeft de parkeergarage gerealiseerd volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds.

In de parkeergarage geldt eenrichtingverkeer, daarom moeten automobilisten schuin inparkeren en komt er een specifieke voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. De gevels zijn gemaakt door Metadecor. Uit magnelis staal is een onderhoudsarm geperforeerde plaat voorzien van unieke motieven. Magnelis bevat 3,5% aluminium en 3% magnesium. Deze samenstelling zorgt ervoor dat er op het gehele staaloppervlak een stabiele en duurzame beschermende laag ligt. De bescherming krijgt ook geleidelijk vorm als de panelen, inclusief knip-en snijkanten, worden blootgesteld aan de elementen.

Magnelis heeft een natuurlijk donkergrijze kleur met een esthetisch oppervlakuitzicht. Bovendien biedt magnelis een uitstekende snijrandbescherming. Daarom hoeft magnelis na het ponsen of snijden niet opnieuw verzinkt te worden en is het direct toepasbaar.

Foto's: Harry Noback Architectuurfotografie.

 
 • MD Designperforatie gevels Parkeergarage Zeeman Alphen a/d Rijn
  Parkeergarage Zeeman
 • MD Designperforatie gevelbekleding Parkeergarage Zeeman
  Parkeergarage Zeeman
 • Parkeergarage Zeeman in Alphen a/d Rijn voorzien van gevelbekleding met MD Designperforatie
  Parkeergarage Zeeman
 • Detail van een MD Designperforatie gevel bij Parkeergarage Zeeman in Alphen a/d Rijn
  Parkeergarage Zeeman
 • Parkeergarage Zeeman in Alphen a/d Rijn, detail MD Designperforatie gevelbekleding
  Parkeergarage Zeeman
 

In dit project is verwerkt