Zijaanzicht Parkeergarage Revius in Leeuwarden
   

PARKEERGARAGE DE REVIUS LEEUWARDEN

Architect: TWA Architecten │ Opdrachtgever: Aan de Stegge Twello
Fotograaf: Harry Noback | Gerealiseerd in: 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Verwijzing naar dichter Revius

Metadecor heeft de gevelbekleding van de nieuw te bouwen Parkeergarage De Revius Leeuwarden aan de Reviusstraat / Tesselschadestraat gerealiseerd. Een verwijzing naar de dichter Revius en het doel om naast het faciliteren van het parkeren, de plek meer waarde mee te geven door er een prettige, groene verblijfplek van te maken hebben het ontwerp gevormd.

Aluminium gevels, met MD designperforatie met een bloemmotief, een knipoog naar een gedicht van Jacobus Revius (1586-1658) “Schoon is het goud”. Overdag geeft het motief een bijzonder lichtpatroon aan de binnenkant. ’S avonds geeft de bronskleurige gevel een vriendelijke en niet hinderlijke aanlichting, als een schemerlamp. Hieronder zie je het bloemmotief en het perforatiepatroon ervan.

Bloempatroon gevel Parkeergarage De Revius Leeuwarden

Perforatiepatroom gevel Parkeergarage De Revius Leeuwarden

De hoofdvorm is efficiënt en eenvoudig, een garage met prettige buitenplekken waar je bijvoorbeeld kunt lunchen tussen de bloemperken. De garage is bestemd voor het personeel van de aangrenzende werkgebouwen, maar is ook voor bezoekers van de stad toegankelijk. De parkeergarage is sinds de zomer van 2019 in gebruik.

Binnen detail panelen ingang Parkeergarage Revius Leewarden

De gevels van Parkeergarage De Revius Leeuwarden zijn voorzien van MD Designperforatie cassettes met bloemmotief, waardoor de parkeergarage een natuurlijk decor is binnen de groenzone. Led-verlichting en natuurlijke ventilatie zorgen voor minimale exploitatiekosten.

Hulpconstructie en bevestiging
De hulpconstructie is op basis van het MD Resto principe, bestaande uit type DER116 voorzien van horizontaal U-profiel en benodigde U-beugels uit materiaal Magnelis. De hulpconstructie is voorzien van de oppervlaktebehandeling poedercoating in standaard Ral kleur. Montagebeugels zijn bevestigd aan de bestaande staalconstructie door derden. Deze is in overleg met Metadecor voorzien van de benodigde bevestigingsgaten.

Close-up panelen Parkeergarage Revius Leeuwarden

Aluminium panelen
De panelen van de Parkeergarage De Revius Leeuwarden zijn MD Designperforatie type MD DE120 bestaande uit 3 mm aluminium. Panelen zijn rondom dubbel omgezet en voorzien van een perforatie patroon volgens voorstel. Afmeting van de panelen zijn ca. H x B = ca. 4.000 x 1.200 mm. Panelen zijn voorzien geanodiseerd in een Alugold 01 kleur. Bevestiging van de panelen is semi-blind aan horizontale profielen van de hulpconstructie.

Bloemmotief panelen Parkeergarage Revius in Leeuwarden

Glas en aluminium
Ter hoogte van de ingang hebben we panelen voor het glas gezet. Om het glas te kunnen reinigen heeft Metadecor een speciaal systeem bedacht met gasveren, waardoor deze eenvoudig te openen zijn voor onderhoud.

Zijkant Parkeergarage Revius in Leeuwarden
Parkeergarage De Revius Leeuwarden
Zicht binnen buiten Parkeergarage Revius in Leeuwarden
Parkeergarage De Revius Leeuwarden
Open gevelbekleding
Parkeergarage De Revius Leeuwarden
Vooraanzicht Parkeergarage Revius in Leeuwaarden
Parkeergarage De Revius Leeuwarden
Detail panelen ingang Parkeergarage Revius Leeuwarden
Parkeergarage De Revius Leeuwarden

In dit project is verwerkt

Zonlicht komt door de MD Designperforatie bij de Parkeergarage in Sassenheim
MD Designperforatie
MD Resto
Het anodiseren van diverse gevelbekledingen
Anodiseren
Voorbeeld van het materiaal aluminium composiet
Aluminium