Oak Cancer Centre in Londen

Opdrachtgever: Vorsselmans | Architect: BDP Architects | Realisatie in: 2023

Toepassing: Gevelbekleding
Product: MD Shapes
Type: MD SH190 - P10749
Hoeveelheid: 124 m2
Oppervlaktebehandeling: Anodiseren 25 µm, Code VB6 A25 AluBronze 03
Materiaal: Aluminium EN-AW 5005 - Decoratieve Anodiseerkwaliteit 1,5mm

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Met architectuur iets betekenen voor mensen die het hard nodig hebben. Dat doen we met een open, lichtdoorlatende gevel bij het Oak Cancer Centre in Londen. Het zes gebouw gaat bestaan uit moderne ruimtes met natuurlijk daglicht, frisse lucht en goed uitzicht op de natuur. Naar het ontwerp van BDP Architects maakt Metadecor gevelbekleding van MD Shapes uit aluminium gezet blokprofiel.

Oak Cancer Centre

Het Oak Cancer Centre versnelt wereldleidend onderzoek naar behandeling en zorg van kanker, waardoor het leven van kankerpatiënten verandert. Het gebouw is zo ontworpen dat het duidelijk en intuïtief is om in te bewegen, zodat angstige patiënten niet verder gestrest raken. Naast de modernste faciliteiten met de nieuwste technologie brengt het centrum meer dan 400 onderzoekers samen die momenteel over het terrein verspreid zijn. Het nieuwe centrum vervangt een deel van de verouderde faciliteiten van het Sutton-ziekenhuis uit 1960 door moderne, zorgvuldig ontworpen ruimtes.

3D-vormen in MD Shapes

De gevel van het Oak Cancer Centre bestaat uit MD Shapes panelen, waar 3D-vormen in gemaakt zijn. Het paneel is met blindklinknagels in kleur bevestigd op het achterliggende frame. Op de constructie worden stelbeugels gemonteerd. De elementen zijn voor vervoer prefab voorgemonteerd en opgehangen met het MD Resto bevestigingssysteem. De geprofileerde panelen zijn speciaal op maat gemaakt. Door de panelen te potdekselen worden ze waterdicht gemonteerd met gekleurde laagbolkopschroeven. Boven het glas worden speciaal gezette gootprofielen geplaatst. De achterliggende constructie bestaat uit 2 en 3 millimeter aluminium plaatwerk.

Duurzaam gebouw

Bij alle werkzaamheden aan het Oak Cancer Centre staat duurzaamheid voorop. Het gebouw is speciaal ontworpen om te voldoen aan het BREEAM-certificeringsmodel voor duurzaamheid; van het initiële projectontwerp en de gebruikte materialen tot het bouwproces.

In dit project is verwerkt