Meerrijk Waterplein Eindhoven MD Strekmetaal
   

MEERRIJK WATERPLEIN IN EINDHOVEN

Architect: WUrck | Opdrachtgever: VB Groep
Realisatie in: 2022

Product: MD Strekmetaal
Type: MD Airport
Hoeveelheid: 146 m2
Oppervlaktebehandeling: CorTen
Materiaal: CorTen Staal S355J0WP

Uitvoering: De geknikte spanten zijn gedrapeerd met MD Strekmetaal. De panelen zijn bevestigd met het MD Resto systeem. Het strekmetaal is in zijn geheel op de plek gehesen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Stadskroon

Meerrijk ligt als een opvallend oranjerode rots in het park Meerland en vormt de ‘stadskroon’ van Meerhoven. Een reeks van autovrije openbare ruimtes brengt het geheel tot leven. Het voorzieningencentrum is toegankelijk voor fietsers en voetgangers door lopers en bruggen vanuit alle richtingen. Architect wUrck ontwierp het centrum en Metadecor verzorgde de MD Strekmetaal gevel van onder andere de parkeergarage.Parkeergarage Meerrijk Waterplein MD Strekmetaal

Natuurlijke ventilatie

De garage is onderverdeeld in drie compartimenten: twee privé parkeergarages en een openbare parkeergarage. De compartimenten zijn van elkaar gescheiden door een transparante wand van gaas. De MD Strekmetaal wand voorziet de parkeervoorziening van natuurlijke ventilatie. De strekmetaal panelen zijn gelast op een frame van U-profielen met een Hart op Hart afstand van 200 mm.

Verbinding

De cortenstaal wand geeft de garage aan het water een sculpturale rugdekking. De verlichtingsmasten, eveneens in cortenstaal, leggen de verbinding tussen de parkeergarage en het centrale stadsplein van Meerrijk. De verlichting zorgt ervoor dat het Waterplein, ondanks zijn lage ligging, zichtbaar is vanuit het hart van het centrum.

Parkeergarage Meerrijk Waterplein MD Strekmetaal

In dit project is verwerkt