Aluminium_composiet_gevelbekleding
   

INTERNATIONALE CAMPUS IN BREDA

Architect: RoosRos Architecten │ Opdrachtgever: Breda Bouw │
Fotografie: Rene de Wit | Gerealiseerd in: 2018 |

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Project 'Internationale campus'

In de nieuwe Internationale Campus in Breda komen twee scholen samen: het huidige Mencia de Mendoza Lyceum en de International School Breda (ISB.) In totaal omvat het project circa 5.000m² nieuwbouw en de verbouwing van de bestaande school van circa 10.000m². Het is een historisch complex en daarom wilde de architect met respect voor het bestaande renoveren. Dit hebben zij gedaan door respectvolle ingrepen, nieuwe toevoegingen met een ingetogen vormgeving en verbindende architectuur. De letterlijk fysieke verbindingen tussen gebouwdelen, creëren nu meer eenheid en een heldere doorlopende structuur.

Kunstenaar Ram Katzir ontwierp het kunstwerk Glocalization voor deze school. Het kunstwerk is verwerkt aan de buitenkant van het auditorium dat zwevend boven het entreeplein een groots effect geeft aan het entree. Katzir heeft in zijn kunstwerk alle vlaggen, om precies te zijn 198, van alle nationaliteiten verwerkt.

MD Flack gevel geprint International Campus Breda

Geprint kunstwerk als gevel

Metadecor heeft in 2018 de vraag gekregen om het bedachte kunstwerk in de gevel te verwerken. Het bestaande gedeelte is door ons voor een deel voorzien van MD Flack panelen, aluminium composiet panelen. De MD Flack panelen zijn door middel van een print voorzien van het kunstwerk, waarin alle vlaggen met alle nationaliteiten te zien zijn. De vlakke aluminium composiet gevelpanelen zijn verlijmd op de MD Verti hulpconstructie. Dit is een zichtbare bevestiging. Dit geheel is vervolgens aan de bestaande staal- en betonconstructie bevestigd met als eindresultaat een opvallende entree van de campus in Breda. 

Aluminium composiet gevelbekleding geprint close-up International Campus Breda
Internationale Campus Breda
MD Flack gevelbekleding zijkant International Campus Breda
Internationale Campus Breda
MD Flack gevelbekleding geprint International Campus Breda
Internationale Campus Breda
International Campus Breda MD Flack gevelbekleding geprint
Internationale Campus Breda
International Campus Breda MD Flack gevelbekleding geprint overview
Internationale Campus Breda

In dit project is verwerkt