FIETSENSTALLING CENTRAAL STATION IN DEN HAAG

Opdrachtgever: Continental Car Parks │ Gerealiseerd in: 2015

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Fietsenstalling station Den Haag bekleed met MD Strekmetaal

Een plek voor je fiets vinden op station Den Haag centraal is makkelijker door de nieuwe fietsenstalling aan de Anna van Buerenstraat. Hier zijn circa 1200 fietsparkeerplaatsen beschikbaar die zelfs in het donker goed zichtbaar zijn.

De fietsenstalling is voorzien van een Strekmetalen gevel met speciale led-armaturen. Deze lichtbronnen zorgen er ook voor dat de openbare ruimte rondom de fietsenstalling verlicht is. In de fietsenstalling is daarnaast een beheerdersunit gerealiseerd boven de huidige inrit van de onderliggende parkeergarage.

Fietsenstalling_den_haag_strekmetaal7

Om voldoende ruimte te bieden aan 1200 fietsen, is er in de fietsenstalling een tweelaags fietsparkeersysteem, ook wel etagerekken genoemd. Metadecor realiseerde in opdracht van Aan de Stegge Twello de gehele groen gekleurde gevel met MD Strekmetaal, inclusief een achterconstructie.

Foto's: Harry Noback Architectuurfotografie.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Fietsenstalling Den Haag CS
Fietsenstalling Den Haag CS
Fietsenstalling Den Haag CS
Fietsenstalling Den Haag CS
Fietsenstalling Den Haag CS

In dit project is verwerkt