DIMENSIO IN ALMERE

Architect: sec.architecten │ Opdrachtgever: Aan De Stegge Twello │
Gerealiseerd in: 2020 | Beelden: Harry Noback | 

Product: MD Designperforatie 
Type: MD DE140 - P09382 
Hoeveelheid: 483 m²
Oppervlakte behandeling: 2 laags poedercoating RAL 1035

Product: MD Flack 
Type: MD FL111 - P09382 
Hoeveelheid: 1.248 m²
Oppervlakte behandeling: 2 laags poedercoating RAL 9010

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Plastic moleculen als basis voor de gevel

Sec.architecten en Aan de Stegge in Twello staan aan de basis van project Dimensio in Almere. Sec.architecten heeft zowel het exterieur als interieur ontworpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp een mooi geheel is. Het nieuwbouwplan bestaat uit ca. 30.000m² bedrijfsruimte en 3.600m² kantoorruimte met showroom, fitnessruimte en bedrijfszwembad. Het nieuwbouwplan staat in een groene omgeving; op het buitenterrein en op de dakterrassen worden veel bomen en planten geplant en de vloer- en dakoverstekken van het gebouw worden voorzien van sedum. Uitgangspunt voor het ontwerp was dan ook transparantie en openheid naar de groene omgeving.

Zonwerende gevel

In het najaar van 2020 starten we met de realisatie van de zonwerende gevel van het nieuwe pand van Dimensio in Almere. Dimensio vervaardigt verschillende plastic producten zoals folies, vuilniszakken en verpakkingsmateriaal. Allemaal van plastic en dus opgebouwd uit miljarden moleculen. Zo is het patroon ontstaat van de aluminium gevelpanelen dat zorgt voor voldoende licht in het gebouw, maar ook voldoende zonwering. Dit belooft een prachtig lichtspel te worden, waarbij de schaduwen ook nog een mooi effect geeft aan het Dimensio in Almere

Voorzetgevel

De moleculen worden gelaserd uit de aluminium panelen en gepoedercoat in een twee laagse poedercoating RAL 1035. De panelen worden gemonteerd op een voorzetconstructie om zo ruimte te creëren voor glasbewassing. 

Naast de gevel realiseren wij ook de zetwerken boven de buitenkozijnen en de dakrandbekleding met MD Flack in 2mm aluminium. 

P09382 - Dimensio Almere - MD Designperforatie - Metadecor - Bevestiging detail1

In dit project is verwerkt