04-maart-2021

MD DURAFOL POEDERCOATING: 25 JAAR GARANTIE EN 40+ JAAR LEVENSDUUR

Standaard poedercoating versus MD Durafol poedercoating gevelbekleding Metadecor Kampen
   

Wat is nu het verschil tussen gewone poedercoating en MD Durafol poedercoating? Eerst nog even in het kort wat er bij poedercoaten precies gebeurt. Poedercoaten is het proces waarbij een elektrische lading wordt gecreëerd die ervoor zorgt dat het verf- of structuurpoeder aan het oppervlak van de metalen gevelbeplating plakt. Vervolgens wordt het in een hardingsoven gebakken om een gladde of reliëf coating te krijgen. Alle denkbare kleuren zijn mogelijk met ook verschillende glansgraden.

Levensduur en garantie

Standaard poedercoating heeft een garantie en levensduur variërend tussen de 5 en 25 jaar. Dit is afhankelijk van de keuze in een bepaald poedercoatsysteem. De MD Durafol coating heeft een levensduur van meer dan 40 jaar met een garantie van 25 jaar.

Certificering

Zowel de standaard poedercoating als de MD Durafol poedercoating voldoen aan diversie prestatienormen en keurmerken, zoals de EN1090, Qaulicoat Seaside en de Qualisteelcoat. Daarnaast voldoet de MD Durafol poedercoating ook aan de TÜV-certificering. Dit is een bevestiging dat de poedercoating voldoet aan de eisen die worden gesteld in wetgeving, normen en keurmerken.

Onderhoud

Als het om onderhoud gaat, heeft standaard poedercoating twee keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig bij een gematigd klimaat. MD Durafol poedercoating hoeft nooit gereinigd te worden, zelfs niet in een C5 omgeving. Deze coating wordt dan ook vaker bij hoogbouw en lastig bereikbare plekken toegepast.

Meer informatie?

Nu weet je beter het verschil tussen standaard poedercoating en MD Durafol poedercoating. Wil je een langere garantie en levensduur? Of ben je bezig met een hoogbouw project? Ga dan voor MD Durafol coating.
Voor meer informatie over deze poedercoating staan onze sales medewerkers je graag te woord. 

Neem contact op