07-september-2021

KOW Architecten geVeliciteerd met de nominatie Kantoorgebouw van het Jaar 2021

   

Als onderdeel van de Architectenweb Awards 2021 wordt in november van dit jaar de prijs voor Kantoorgebouw van het Jaar uitgereikt. KOW is genomineerd met het gebouw Pieterbraaijweg in Amsterdam. GeVeliciteerd!

"Bij het bedrijfsgebouw aan de Amsterdamse Pieter Braaijweg heeft architectenbureau KOW parkeren een opslag op de eerste verdieping gesitueerd. Hierdoor is maximale transparantie op het maaiveld mogelijk. Ook de bedrijfs- en kantoorruimte op de tweede verdieping is zo open mogelijk gelaten. De parkeerlaag is voorzien van een stalen huid met perforaties die zorgen voor ventilatie en ’s nachts een opvallende uitstraling." Zo meldt Architectenweb.nl

"De jury vindt het een verrassende en slimme keuze om de functies op een andere wijze te stapelen. Dit maakt de plint interessant; die kan bijdragen aan levendigheid op straat, waarmee de architecten anticiperen op de verdere ontwikkeling van dit gebied. De afwisseling van transparante en dichte banen rondom schept een boeiend beeld; dat geldt ook voor het avondbeeld met verlichting van binnenuit door de geperforeerde gevel. Ook waardeert de jury de vele duurzame keuzes die in het project zijn gemaakt. Een gedurfde typologie met een beheerste en abstracte vormgeving."

Lees meer over Nominaties Kantoorgebouw van het jaar