15-september-2021
   

IN GESPREK MET YAKOUB AJI

Deze week zijn we in gesprek met Yakoub Aji. Hij komt oorspronkelijk uit Syrië maar vertrok vanwege de oorlog. Hij heeft een universitair diploma behaald als bouwkundig engineer en in Syrië ervaring opgedaan in het uitvoeren van bouwprojecten. Sinds november 2020 werkt Yakoub bij Metadecor als Sales Support Engineer.

Van Syrië naar Nederland
5 jaar geleden is Yakoub naar Nederland gekomen samen met zijn dochter. Jiana, de vrouw van Yakoub is een jaar eerder dan hij in Nederland gekomen, waar ze in eerste instantie in het AZC in Dronten terecht kwam. Yakoub werkte dat jaar nog als handelsagent en kon niet eerder vertrekken. Hij had namelijk een eigen bedrijf in voedsel ingrediënten (een familiebedrijf sinds 1984), iets waar hij zich nog steeds mee bezig houdt naast de werkzaamheden bij Metadecor.

Yakoub woonde in Aleppo en vertelt graag over de schoonheid van de stad. “De gevels van de gebouwen zijn hier uniek, ze zijn namelijk van natuursteen gemaakt en versierd met mooie handgemaakte decoraties van steen”.

Yakoub hoopt zich te blijven ontwikkelen in deze branche en te groeien binnen het bedrijf zodat hij kan bijdragen aan het realiseren van mooie en functionele gevels.

‘Support’ voor het Sales Team
Yakoub heeft eerst gedetacheerd gewerkt via Goodijk Personeel. Vervolgens is hij op proef aan het werk gegaan bij Metadecor, om te ontdekken waar zijn krachten lagen. Metadecor had in eerste instantie nog geen specifieke functie voor Yakoub, waardoor hij onder andere heeft meegewerkt in de werkplaats en bij de engineering. Het bleek al snel dat Yakoub een hele goede ‘support’ kon zijn voor het Sales Team.

Yakoub zijn functie is erg veelzijdig. Hij is vooral bezig met berekeningen en getallen en ondersteunt de sales afdeling in verschillende verkoopprocessen. De hoofdtaken van Yakoub zijn het uittrekken van hoeveelheden, maken van offertes en overige administratie taken voor andere collega’s op de afdeling. Naast het samenwerken met collega’s heeft hij ook ruimte om zelfstandig te werken.

Hoe zou jij werken bij Metadecor beschrijven?
Volgens Yakoub is werken bij Metadecor elke dag een nieuwe uitdaging. Hij zou Metadecor beschrijven als een bedrijf waar ruimte is voor ontwikkeling, ondersteuning, flexibiliteit en gezelligheid. De uitdaging voor Yakoub zit hem in technische details verbeteren om een volledig proces uit te kunnen voeren. Daarnaast wilt hij graag zijn Nederlandse spreekvaardigheid verbeteren zodat hij goed kan communiceren met klanten.