03-december-2020

IN GESPREK MET WILCO PELGRÖM

In gesprek met Metadecor directeur Wilco Welgrom gr
   

Wilco is sinds juni 2015 werkzaam bij Metadecor en begonnen als projectleider. Hij liet vrij snel zien dat hij een belangrijke bijdrage wilde leveren aan Metadecor en groeide door naar Operationeel manager. De laatste twee jaar werkte hij in deze functie, waarbij hij verantwoordelijk was voor de gehele operatie van engineering tot productie/werkvoorbereiding en van projectleiding tot montage van alle projecten in binnen- en buitenland. En nu een nieuwe rol.

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

“Per 1 december 2020 ben ik directeur van Metadecor geworden. In deze rol ga ik de verantwoordelijkheid dragen over de commerciële activiteiten van het bedrijf en zorgen voor een sterkere synergie tussen alle afdelingen. Ik ben blij dat ik de kans krijg om in deze rol de positie van Metadecor verder uit te bouwen en als gezicht van Metadecor naar buiten te treden.”

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

“Ik heb meerdere functies binnen Metadecor bekleed, maar ik heb mij vanaf het begin ingezet om mensen met elkaar te verbinden. Met als doel om samen een mooi resultaat neer te zetten. In mijn nieuwe rol blijft dit nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn werk. Iedereen in zijn eigen kracht zetten en er samen voor gaan. Dat blijft het mooiste aan mijn baan.”

Waarin zit jouw uitdaging?

“Dit is tegelijkertijd ook weer een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat iedereen in het gehele proces continu verbonden met elkaar blijft en de neuzen dezelfde kant op blijven staan. Maar die uitdaging ga ik graag iedere keer weer aan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij onszelf elke keer uitdagen om de mooiste en meest spraakmakende gevels te maken.”

In gesprek met Wilco Pelgrom

"Onze kracht ligt in de manier hoe wij de engineering aanvliegen. Een concept technisch kloppend maken en innoveren in een project. Dat is de meerwaarde van Metadecor."

Wat maakt werken bij Metadecor zo leuk?

“Werken bij Metadecor betekent werken bij een specialist. En dat maakt het werken bij Metadecor zo leuk. Geen project is hetzelfde, alle variabelen zijn elke keer weer anders. Dit zorgt ervoor dat het werk ook erg gevarieerd is. Naast dat wij in de Benelux actief zijn, werken wij ook internationaal. En daar zijn we ook steeds meer hele mooie gevels aan het realiseren en dat is wel heel erg gaaf.”

Wat beteken jij voor de klanten van Metadecor?

“Vanuit mijn nieuwe rol zou ik meer willen zeggen wat betekenen ‘wij’ voor de klanten van Metadecor. Metadecor realiseert projecten van A tot Z, waarbij onze kracht ligt in de manier hoe wij de engineering aanvliegen. Vanuit een concept maken wij alles technisch kloppend. Onze kennis en kunde gaat hierbij verder dan onze eigen producten. We zoeken voor alles een oplossing en innoveren op die manier binnen de lopende projecten. Dat is de meerwaarde van Metadecor.”