02-maart-2020

IN GESPREK MET MARTIJN

In gesprek met Sales Support Engineer Martijn groot zw
   

Sinds november 2018 maakt Martijn onderdeel uit van het verkoopteam van Metadecor als Sales Support Engineer. Voor zijn Metadecor avontuur is hij als projectengineer en BIM-Modelleur werkzaam geweest. Hij heeft zijn HBO Bouwkunde opleiding gevolgd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Maar wat doet hij nu precies als Sales Support Engineer?

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

“Samen met de Sales Engineers op onze afdeling behandelen we alle binnenkomende (aan)vragen. Ik heb hierin voornamelijk contact met de klant vanaf het moment dat het zich in de aanbestedingsfase bevindt. Ik maak voor het project de calculatie en stel indicaties en offertes op. Vaak heb ik zelf contact met klanten, maar het komt ook voor dat de Sales Engineer de contacten met de klant heeft. Daarnaast geef ik in samenwerking met onze afdeling Engineering technisch advies over het toepassen van onze gevelproducten. Ik ben vaak van A tot Z bij het project betrokken. Zodra een project is overeengekomen verwerk ik alle gegevens in ons systeem voor een goede interne overdracht.”

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

“Ik krijg het meeste energie van het contact met architecten en aannemers. Ik denk graag met onze (mogelijke) opdrachtgevers mee in de beste toepassing van onze producten om samen tot een mooie geveloplossing te komen. Architecten en aannemers zijn daarbij wel verschillend in vragen en interesses en dat maakt het extra leuk. Architecten zijn meer geïnteresseerd in de ontwerpmogelijkheden van onze producten, terwijl een aannemer graag in het gehele proces ontzorgt wil worden.”

Wat is jouw uitdaging?

“Ik vind het in mijn werk een uitdaging om de juiste informatie van de opdrachtgever boven tafel te krijgen om te zorgen dat hij de gevel krijgt die hij voor ogen heeft. Hierbij is het belangrijk dat ik de Sales Engineer administratie goed ondersteun. Als een opdracht akkoord is, is het vervolgens van belang dat ik deze informatie vertaal naar onze organisatie. Ik stem dit intern af door middel van een projectoverdracht met de projectleider en de engineer. Uiteraard om te zorgen dat mijn collega’s goed met het project aan de slag kunnen en dat onze opdrachtgever tevreden is en blijft.”

Metadecor gevelpanelen In gesprek met Sales Support Engineer Martijn klein

"De verschillende contacten die je hebt tijdens het bouwproces en de verschillende onderwerpen die daarbij ter sprake komen maken het werk erg interessant en afwisselend."

Wat maakt werken bij Metadecor zo leuk?

“Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en dit komt voornamelijk om dat de collega’s het werken bij Metadecor zo leuk maken. Er hangt een goede sfeer, er is ruimte voor een grap en gesprek op z'n tijd. Metadecor maakt daarnaast unieke gevels en dat maakt het werk speciaal. Ook de verschillende contacten die je hebt tijdens het bouwproces en de verschillende onderwerpen die daarbij ter sprake komen maken het werk interessant en afwisselend.”

Wat beteken jij voor de klanten van Metadecor?

“Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd in wat een architect of aannemer met zijn project wil bereiken of uitstralen. Ik denk daarbij mee wat technisch haalbaar is met onze producten en wil er ook voor zorgen dat het er bijzonder uitziet. Dat is de toegevoegde waarde die ik als Sales Support Engineer de opdrachtgevers van Metadecor wil bieden. En hier haal ik tegelijkertijd voor mezelf ook de meeste voldoening uit.”