22-oktober-2019

IN GESPREK MET LENNART

In gesprek met Lennart bureau Metadecor Kampen
   

In januari van 2018 begon Lennart als monteur bij Metadecor. Een half jaar lang was Lennart op de steigers te vinden, maar hij was toch op zoek naar een functie met meer denkwerk. Zo kwam hij in de zomer van 2018 terecht op de afdeling engineering. Wij gingen in gesprek met Lennart over zijn rol als Technisch Tekenaar.

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

“In mijn rol als Technisch Tekenaar werk ik modellen en details uit. Door de koppeling van ons tekenprogramma met ons ERP-systeem kan ik makkelijk productlijsten genereren. En deze productlijsten worden vervolgens weer gebruikt door mijn collega’s van de werkvoorbereiding om goed in te kunnen kopen. Daarnaast stem ik ook technische modellen en details af met onze opdrachtgevers en de architecten. Meestal werk ik samen met onze opdrachtgevers vanuit een BIM-model.”

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

“Meedenken in het gehele proces, dat vind ik zo leuk aan mijn functie. Je hebt veel productkennis nodig om dit werk goed te kunnen doen. Bij elk project ga ik na wat technisch de beste oplossing is, wat is makkelijk te monteren voor onze monteurs en wat is qua kosten de beste technische toepassing binnen dit project. Heel gaaf om hier continu over na te denken en dingen voor uit te zoeken. In deze zoektocht kom ik altijd nieuwe producten en innovaties tegen die ik toe kan passen en deze deel ik gelijk met mijn team.”

Wat is jouw uitdaging binnen deze functie?

“Metadecor beschikt over een breed productassortiment wat tegelijkertijd ook allemaal maatwerk is. Hierdoor is het tekenwerk elke keer weer uniek en divers en dit maakt mijn werk heel uitdagend. Ik leer iedere dag weer meer over onze producten en de technische toepassingen daarvan.”

In gesprek met Lennart Metadecor Kampen zw

"Bij elk project ga je na wat technisch de beste oplossing is, wat is makkelijk te monteren voor onze monteurs en wat is qua kosten de beste technische toepassing."

Wat maakt werken bij Metadecor zo leuk?

"Binnen Metadecor hangt er een heel collegiale sfeer. Iedereen is op zijn manier anders, maar toch zijn we ook wel weer gelijk. Want iedereen gaat er bij iedere opdracht weer tegen aan om samen een gaaf eindresultaat neer te zetten. Iedereen heeft bij een project zijn bijdrage en kwaliteiten die zorgen voor een spraakmakende gevel.”

Wat beteken jij voor onze opdrachtgevers?

“Door te werken vanuit een BIM-model kan ik modellen en details makkelijk afstemmen met onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een betere samenwerking in het gehele proces. Verder denk ik met onze opdrachtgevers mee en dit levert voor beide partijen meerwaarde op."