16-juli-2019

IN GESPREK MET GERT-JAN

In gesprek met Gert-Jan. Hij vertelt over zijn rol binnen Metadecor
   

Vanaf dit jaar hebben wij een nieuwe missie. En dat is: Door een persoonlijke benadering ontwikkelen wij unieke gevels samen met architecten en opdrachtgevers. Daarom maken we het graag persoonlijk. We willen met deze nieuwe rubriek 'In gesprek met' je kennis laten maken met onze medewerkers. De mensen die Metadecor maken, iedere dag weer, willen we een podium geven.
Onze voorman Gert-Jan mocht het spits afbijten. 

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

"Mijn rol binnen Metadecor is voorman/uitvoerder. Ik doe de begeleiding en aansturing van projecten op de bouwplaats. Mijn grootste project op dit moment is Fellenoord in Eindhoven. Daarnaast heb ik de parkeergarage van ASML in Veldhoven nog. Ook kijk ik mee met mijn collega's bij diverse projecten in België. Wat doe ik dan zoal? Ik probeer het bouwproces in goede banen te leiden, ik help mijn collega monteurs op gang, woon diverse bouwoverleggen bij en sta natuurlijk zelf ook op de steigers om mooie gevels te maken."

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

"Wij maken hele gave projecten. Ik vind het mooi om de gevel te monteren vanaf de ruwbouw tot het eind resultaat. Je ziet per dag de gevel ontstaan. Om de samenwerking met alle partijen op de bouw in goede banen te leiden geeft mij veel voldoening.

Waar zit jouw uitdaging in?

"Het is mijn uitdaging om elke dag weer iets moois neer te zetten samen met mijn team. Bij elke meter van de gevel die we monteren, zie je die groeien. Het geeft mij een kick als we de planningen halen en het gewenste eindresultaat voor onze opdrachtgevers neerzetten."

"Ik wil graag elke dag weer iets moois neerzetten met mijn team en een gewenst eindresultaat neerzetten."

Welk rol speelt veiligheid binnen jouw functie?

"Veiligheid speelt een enorm belangrijke rol op een bouwplaats. Ik ben als voorman/uitvoerder verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn team. Ik moet ervoor zorgdragen dat iedereen veilig werkt. Denk hierbij aan veiligheidsharnassen dragen als er valgevaar ontstaat en het dragen van de PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen).

Welke uitdagingen zitten er op dit moment in jouw projecten?

"Bij het project Fellenoord in Eindhoven is het een grote uitdaging om de gewenste opleverdatum te halen. Van te voren is er in samenwerking met de diverse partijen een datum gepland. Denk hierbij aan de hoofd aannemer en het bedrijf dat de glazen puien monteert, waar wij weer overheen monteren. Een vrij krappe bouwplaats waar we vrachtwagens vol materiaal moeten opslaan en verwerken. En de toch wel vrij ingewikkelde en grote gevels die hier naar voren komen. Maar we werken iedere dag met man en macht om te zorgen dat we het voor elkaar gaan boksen."