30-maart-2021

IN GESPREK MET FRITS BOUTERSE

Frits Bouterse
   

Van oud-klasgenoten naar collega’s. Meer dan zeven jaar geleden was Frits voor zijn afstuderen aan de hbo-opleiding Architecture and Construction Engineering op zoek naar een stuk strekmetaal. Na wat onderzoek kwam hij bij Metadecor terecht en kreeg hij oud-klasgenoot Nafthali aan de lijn. Wat toevallig. Enige tijd later had Metadecor een vacature voor Werkvoorbereider/Tekenaar. Frits besloot te solliciteren en werd in korte tijd aangenomen.

Wat is jouw rol binnen Metadecor?

“Ik ben begonnen bij Metadecor als Werkvoorbereider/Tekenaar. Metadecor was toen nog zo ingericht dat iemand een project van A tot Z deed. Kort daarna werd dit anders georganiseerd en heb ik gekozen voor werkvoorbereiding. Dit sprak mij het meeste aan. Ik heb hierbij contact met onze leveranciers, ik doe prijsaanvragen en koop materialen en oppervlaktebehandelingen in op basis van tekenwerk van onze engineers, ik zorg dat alles goed voorbereid wordt voor op de bouw en ook alle logistieke zaken die daar bij komen kijken organiseer ik. Ik heb veel contact met onze monteurs en stuur ook de werkplaats aan. Nu ik ook Junior projectleider ben, heb ik ook meer contact met onze klanten. Ik begeleid diverse projecten nu van begin tot eind.”

Wat vind jij het leukste aan jouw baan?

“Mijn dagen zijn nooit hetzelfde. Dat is wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Mijn functie omvat veel verschillende taken en is daardoor erg afwisselend. Elke dag heb ik weer met verschillende uitdagingen te maken, zoals het inkopen van materialen voor een goede prijs en alles goed voor te bereiden voor mijn collega’s op de bouw om te zorgen voor een goede montage.”

"Mijn doel is een tevreden klant met een project dat qua planning en realisatie goed is georganiseerd."

Wat maakt werken bij Metadecor zo leuk?

“De mooie gevels die wij maken, dat vind ik nou echt het leukste aan het werken bij Metadecor. We doen mooie projecten in Nederland en daarbuiten en hebben veel verschillende producten. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde, maar onze projecten ook niet. Ik hoor ook vaak terug uit mijn omgeving dat ze vinden dat wij mooie dingen maken. Dat is toch super om te horen. Verder vind ik de omgang met collega’s heel prettig bij Metadecor.”

Wat beteken jij voor de klanten van Metadecor?

“In mijn werk als werkvoorbereider heb ik weinig contact met klanten. Ik houd me daarbij meer bezig met de relatie met verschillende leveranciers. Nu ik ook projectleider ben, heb ik steeds meer klantcontact. Mijn doel is een tevreden klant met een project dat qua planning en realisatie goed is georganiseerd. Met ook een vlekkeloos verloop op de bouw.”