22-mei-2019

HET SCHETSBLOK WINNAAR BNA BESTE GEBOUW 2019

Details gevel Schetsblok Westlandgracht Amsterdam_BNA Beste gebouw van het jaar
   

Het Schetsblok aan de Westlandgracht in Amsterdam was een van de negen genomineerden van de BNA Beste Gebouw van het jaar 2019 Architechtenprijs. Vrijdag 17 mei is door Jort Kelder bekend gemaakt dat Het Schetsblok de winnaar is in de categorie Particuliere Woonbeleving. Het architectenbureau achter dit ontwerp is ANA uit Amsterdam en de opdrachtgever is Stichting 4 Winden & Kondor Wessels Vastgoed.

Elk appartement uniek

In de populaire Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam staat dit kleinschalige nieuwbouwproject Het Schetsblok. Dit woongebouw van zes verdiepingen biedt ruimte aan 25 luxe koopappartementen. Voor dit woongebouw hebben we MD Strekmetaal panelen geleverd en gemonteerd aan de gevel, balkon (inclusief plafond) en privacyschermen.

De strekmetalen panelen zijn uitgevoerd in aluminium en  bevestigd met behulp van het MD Verti systeem. Er zijn 3 verschillende anodiseerkleuren toegepast. Elk appartement is zo duidelijk te onderscheiden van de ander. De bewoners hebben zelf de grote van hun balkon bepaald. Daardoor is elk appartement uniek.

Bekijk de projectpagina met ook de projectvideo