GEEF DIEVEN GEEN KANS MET INBRAAKWERING

December 2017 │ Blog │ Leestijd: 2 minuten

Het is een cliché, maar o zo waar: voorkomen is beter dan genezen. Dat gaat ook op in het geval van inbraakwering. Toch wordt het belang van het plaatsen van inbraakwering nog vaak onderschat. Bovendien zijn sommige opties voor het tegengaan van inbraak niet het meest oogstrelend. Hoe kom je tot een oplossing die werkt en tegelijkertijd geen afbreuk doet aan het ontwerp?

Wering versus vertraging

Als we het over inbraakwering hebben, bedoelen we eigenlijk inbraakvertraging. Als je op zoek bent naar maatregelen die inbraak onmogelijk te maken, moet je het gebouw tot een kluis ombouwen of een valse hond africhten. Haalbaarder is het om met inbraakvertraging de tijd te verlengen die de inbreker nodig heeft om binnen te komen. Uiteraard is dit ook vriendelijker voor de portemonnee.

Inbraakwering_Strekmetaal_Groothuisbouw

Zware dobber

Bij het kiezen van een doelwit, speelt voor een inbreker mee wat de aard van het gebouw is en in welke omgeving dit staat. Bovendien is de kwaliteit van het toegepaste hang- en sluitwerk een belangrijke factor. De meest gebruikte route voor inbrekers is dan ook via een deur of raam.

Aan de eerste twee aspecten kun je vaak weinig veranderen, maar je kunt er wel op sturen dat het hang- en sluitwerk gemaakt is van zware materialen. Dieven hebben er zo een flinke dobber aan om bijvoorbeeld de sloten te forceren, waardoor ze eerder afzien van hun inbraakpoging. Onderzoek wijst zelfs uit dat goed hang- en sluitwerk effectiever is tegen inbraak dan politie-inzet.

Inbraakwering_Zijlpoort_Haarlem

Inbraakproof

Om de kans op een inbraak verder te minimaliseren, zijn er verschillende opties voor stevige (taats)deuren en wanden van aluminium en staal. Door deze te voorzien van slimme bedieningstechnieken, kunnen ze met de hand of automatisch geopend en gesloten worden. En dat inbraakwering ook mooi kan zijn wordt bewezen met voorbeelden van MD Strekmetaal, MD Designperforatie en MD Shapes. Een veilig en aansprekend idee!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Altijd de nieuwste blogs in je mail?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo kun je inspiratie opdoen vanuit je luie stoel. In ons privacy statement lees je hoe wij omgaan met gebruikersgegevens.

Schrijf je in