27-februari-2024

Een stap hoger op de veiligheidsladder

Na een recente audit, heeft Metadecor niveau 3 op de Safety Culture Ladder (SCL) gehaald. Dit is een erkenning van onze inzet voor veiligheid en het creëren van een veilige werkomgeving voor al onze medewerkers en partners. Metadecor zet zich graag in om de veiligheidscultuur binnen de bouw – en het eigen bedrijf - te verbeteren.

MD - Socialpost 2024 _ Veilig werken1_WEB

Wat is de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder is een landelijk certificeringssysteem dat de veiligheidscultuur binnen organisaties meet en richting geeft om te verbeteren, om ongevallen te voorkomen en werknemers te beschermen. De ladder bestaat uit vijf tredes. Trede 1 is de laagst mogelijke trede van veiligheidscultuur, waarbij niemand proactief bezig is met de veiligheid tijdens het werk. Trede 5 is de hoogst mogelijke trede, waarbij het aspect veiligheid volledig is geïntegreerd in alle werkprocessen en iedereen er zich aan houdt.

Waarom is de Safety Culture Ladder zo belangrijk?

Het behalen van trede 3 op de Safety Culture Ladder is een goede stap voor Metadecor, omdat het duidelijk laat zien dat wij toegewijd zijn aan de veiligheid van onze medewerkers in de werkplaats, op kantoor en op de bouw en dat Metadecor een veilige partij is om mee samen te werken op de bouw. Het betekent dat Metadecor actief werkt aan het creëren van een cultuur waarin veiligheid een topprioriteit is voor iedereen binnen het bedrijf en in de samenwerking met anderen. Er wordt meer aandacht besteed aan het identificeren en verminderen van risico's, waardoor het aantal ongevallen en blessures wordt verminderd.

Erkenning motiveert

Wij zijn met het behalen van deze trede gemotiveerd om het veiligheidsaspect te blijven ontwikkelen met alles wat we doen: het kan altijd nog een stukje beter. Veiligheid is voor ons een prioriteit, het is onderdeel van onze kernwaarden. Dat moet niet alleen binnen het bedrijf duidelijk zijn, maar ook voor iedereen die met ons samenwerkt!