Blog Durf te dromen als een kind
   

DURF TE DROMEN ALS EEN KIND

Maart 2020 │ Blog │ Leestijd: 2 minuten

In een periode van verandering ontdekken wij nieuwe dingen. Patronen als kinderen naar school brengen en weer door aan onze arbeid zijn onveranderbaar. Maar wanneer de natuur ingrijpt lijkt het mogelijk. De verandering kan pijnlijk zijn en zeer verdrietig. Wij kijken dan uit naar betere momenten en worden blijmoedig door onze herinneringen. Ze lijken de tijd even stil te zetten. En langzaam dromen wij weg in de toekomst. De toekomst proberen wij in te vullen met mooie vooruitzichten. Dromen geeft hoop en energie in het moment van leven en zorgt voor meer verfraaiing op vele fronten in onze samenleving.

Alleen nog maar dromen

Even zijn als een kind dat alleen nog maar kan dromen, omdat het nog geen verleden heeft. Alleen verhalen die zijn achtergelaten door voorgaande generaties. De dromen van een kind zijn daarom zo rijk. In deze periode van verandering zijn de kinderen dichtbij. En kunnen wij ons als zelfstandige mensen door kinderen laten inspireren in deze onzekere tijden.

Inspireren van de samenleving

Als wij terugblikken in momenten van stilte. Wat zijn de dromen en verhalen van ons aan volgende generaties? Waarmee inspireren wij de samenleving voor de geschiedenis. Niet met economie, dat is een tijdelijk waarde. Een waarde van een valuta is een wisselkoers. Als dit de zekere waarde is van ons bestaan hebben wij niets. Het mist de essentiële liefde van onze menselijke natuur. Kijk naar een kind die kent de waarde van de valuta niet en is met gewaardeerde liefde gelukkiger dan met een munt.

Blog Durf te dromen als een kind Kathedraal Durham

Tijd staat even stil

Bij het schrijven van dit blog over de waarde van verhalen en het dromen als een kind moet ik denken aan de reis naar Engeland. Afgelopen oktober zijn wij aangemeerd aan het Engelse land als team van Metadecor. Hier hebben wij verschillende steden bezocht waaronder Durham. Dit is een plaats in het noordoosten van Engeland en staat vooral bekend om de kathedraal van Durham. Dit gebouw stamt ergens tussen het jaar 1090 en 1133 en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De kathedraal is het grootste en mooiste voorbeeld van de Normandische architectuur in Engeland. De innovatieve en gedurfdheid van de gewelven zijn een voorbode van de gotisch architectuur. Bij het ronddwalen in de kathedraal scheen de zon door de vensters van het glas in lood. Door de kleuren en de prachtige verbeeldingen stond de tijd even stil.

Met elkaar verbeelden

Door het gericht waarnemen ontdekken wij de verbeeldingen van de verhalen. Gemaakt uit levensovertuiging en concentratie van een ambacht. Zo worden verhalen van hoop en liefde uit Bijbelse taferelen aan ons getoond. Het zijn de middelen van architectonische verbeelding die ons het verhaal vertellen. In tijden van verandering die nu gaande zijn, heeft de valuta geen waarde. Maar is de liefde voor architectuur een waarde die wij met elkaar kunnen verbeelden.

Blog Durf te dromen als een kind Samples

 

Droom als kind

In onze (online) Studio by Metadecor helpen wij je graag mee als architect, aannemer of opdrachtgever. Met het ontwerpen van jouw droomgevel en patroon. Door te spelen met licht en lucht. Materialen te laten glimmen of matteren. Het inkleuren met coatings, sublimatie of anodiseren. Door gesloten en open texturen te boetseren. Door durven te dromen als een kind maken wij samen spraakmakende gevels die verhalen vertellen. Voor nu en later.

Nafthali van der Toorn

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Werk online samen met Metadecor

Online sessie aanvragen

We kunnen ook online samenwerken aan een project.
Door middel van een persoonlijke sessie online kijken we
samen naar jouw project en werken we alles samen in detail verder uit.

Meer informatie