08-juni-2020

DRIE PROJECTEN INGEZONDEN VOOR DE NATIONALE STAALPRIJS 2020

Drie projecten ingezonden voor Nationale Staalprijs 2020
   

Er zijn drie Metadecor projecten ingezonden door onze opdrachtgevers voor de Nationale Staalprijs 2020. Deze maand maakt de jury bekend welke projecten genomineerd zijn. Vooralsnog maakt de jury tijdens de Nationale Staalbouwdag op 13 oktober 2020 de winnaar bekend van deze mooie prijs. Maar welke projecten van Metadecor zijn er ingezonden? Hieronder volgen de projecten met een korte toelichting.

Boomgevel van het Graafschap College in Doetinchem

Op de plek van de voormalige tennishal op Sportpark Zuid in Doetinchem is het nieuwe schoolgebouw van het Graafschap College gerealiseerd. Hier gaan de circa 700 leerlingen van de opleidingen Sport en Bewegen en Veiligheid en Vakmanschap vanaf het schooljaar 2018-2019 gebruik van maken. Aan de gevel realiseren wij een bomenstructuur van corten. Dit wordt voorzien van MD Designperforatie. De bomen zijn opgebouwd uit segmenten en deze zijn met vaste verbindingen aan elkaar bevestigd. Vervolgens is het geheel aan de gevel en aan de bestaande hoofddraagconstructie bevestigd met pendelstaven.

Hoekbeeld van de gevelbekleding van corten staal in de vorm van bomen in Doetinchem

De boom van Raqtan in Saudi-Arabië

In Dammam komt het nieuwe bedrijfspand van Raqtan, een leverancier van complete restaurantoplossingen in heel Saoedi-Arabië en de aangrenzende Perzische Golfstaten. Het MD Strekmetaal aan de buitenkant van het complex heeft een zonwerende functie. Aan de gevel komen chroomkleurige panelen met een speciale duurzame klasse 2 coating. Dit waarborgt de kleurechtheid. Daarnaast hebben onze engineers een looprooster achter het materiaal gerealiseerd. Metadecor heeft ook haar steentje bijgedragen aan het interieur met een patio omhuld met MD Formatura en een witte palmboom van 134 meter gemaakt van een staalconstructie. Het MD Formatura patroon is geïnspireerd op een dadel en door de omzetting ontstaan er tegelijkertijd palmbladeren.

Patio Boom MD Formature Raqtan in Saudi-Arabie        

Bediencentrale voor bruggen en sluizen in Heerhugowaard

Met een nieuwe 24-uurs brugbediencentrale wil de Provincie Noord-Holland de doorstroming op de (vaar)wegen verbeteren. Hiervoor is het verouderde steunpunt volledig vernieuwd. De centrale is opgebouwd uit twee volumes. Voor het opgetilde en uitkragende volume heeftMetadecor een glanzende, geperforeerde gevel van MD Formatura gerealiseerd. Het patroon is geïnspireerd op de rimpeling van het water. Tegelijkertijd zorgt de gevel ervoor dat het invallende daglicht wordt gereguleerd.

Overzichtsfoto Bediencentrale Heerhugowaard gevelbekleding MD Formatura

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Nationale Staalprijs en de projecten die hiervoor ingezonden zijn? En of de bekendmaking ook tijdens de Nationale Staalbouwdag zal plaatsvinden. Neem dan een kijkje op de website van de Nationale Staalprijs 2020.

Naar de website van de Nationale Staalprijs 2020