23-januari-2020

DRIE MOOIE OPDRACHTEN
VOOR 2020

Drie mooie opdracht voor 2020 Moxy, Vattenfall en Gemeente Hoogezand
   

We hebben het jaar 2019 zo goed als achter ons gelaten, maar de laatste weken van 2019 hebben Metadecor nog mooie opdrachten voor 2020 opgeleverd. Dit zorgt voor een goede start van 2020.

Moxy Hotel in Utrecht

Op het voormalige bedrijventerrein Rotsoord in het centrum van Utrecht komt een nieuwe vestiging van boetiekhotel Moxy. Het hotel krijgt 172 kamers en opent naar verwachting eind dit jaar zijn deuren. JHK Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Metadecor levert in samenwerking met aannemer De Vries en Verburg een aluminium gevel met golvende beweging van onder naar boven, waardoor zon- en kunstlicht een spel speelt op de gevel gedurende de dag en de nacht. De gevel bestaat uit MD Flack panelen. Ook passen we een plankprofiel aan de gevel toe, welke we nu nog aan het door ontwikkelen zijn. Diverse roosters voor installaties en een fietsenstalling gaan we bekleden met MD Strekmetaal.

Drie mooie opdrachten voor 2020 Moxy Hotel groot

Nieuwbouw Vattenfal Hulpwarmtecentrale in Amsterdam

Vattenfall begint een project om de Amsterdamse warmtenetten nog verder te optimaliseren en met elkaar te verbinden. Hiermee wil de organisatie de transitie van aardgasloze stad door middel van stadswarmte versnellen. Er komt langs de A10 ter hoogte van de Johan Huizingalaan een warmtebuffer waar 3600 kubieke meter warm water in opgeslagen kan worden. Ten slotte komt op dezelfde locatie een hulpwarmtecentrale (HWC) voor de allerkoudste dagen van het jaar. Vanaf het begin is Metadecor betrokken geweest om de gevelbekleding vorm te geven in samenwerking met aannemer Friso. Hierdoor nemen we de aannemer veel werk uit handen. De gevel wordt uitgewerkt met drie verschillende materialen, namelijk MD Flack, MD Designperforatie en MD Lamel. De laatste twee passen we toe op plekken waar brand- en veiligheidseisen gelden.

Drie mooie opdracht voor 2020 Hulpwarmtecentrale Vattenfall groot

Gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer

Fusiegemeente Midden-Groningen bestaat sinds 1 januari 2018 uit de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. De ambtenaren werken nu op verschillende plekken, onder meer in de oude gemeentehuizen van Slochteren en Menterwolde. Besloten is om het nieuwe gemeentehuis van Midden-Groningen te bouwen in Hoogezand, op de plek van het oude gemeentehuis. In 2015 heeft dit gemeentehuis al een metamorfose ondergaan. Er is toen nieuwbouw bij aangekomen met als opvallend volume de bestuurskamer. Deze hebben wij bekleed met MD Designperforatie en ook de binnen plafonds hebben we gerealiseerd. Met de fusie wordt er weer een deel bij aangebouwd. Er wordt opnieuw een opvallend volume gecreëerd aan de andere kant van het gebouw en ook deze gaan wij weer bekleden met MD Designperforatie. Bovendien gaan de binnen plafonds realiseren, maar ook in de nieuwe patio maken we zetwerken en passen we MD Flack toe.

Drie mooie opdracht voor 2020 Gemeente Hoogezand