02-mei-2024

Echoes of Elegance

Met het thema ‘Echoes of Elegance; Façades for the Future’ neemt Metadecor International deel aan het AIA Congres en Expo in Washington van 5 tot en met 8 juni 2024. De focus tijdens de presentatie ligt op de productfamilie MD Formatura. Speciaal voor dit evenement werd een nieuw patroon ontwikkeld, de MD FO337, met een referentie naar een villa ontworpen door Lloyd Wright jr. Inderdaad, de zoon van.

Lloyd Wright (1890-1978) stapte in de grote schoenen van zijn vader Frank, maar deed dat wel op zijn eigen manier. Junior ontwierp villa’s, beurspresentaties en decors voor films. In het onderzoek naar referenties voor onze beursdeelname in Washington, ontdekte onze stagiair Teun het werk van Frank Lloyd Wright junior. Zijn ontwerpen spreken tot de verbeelding door de patronen die hij gebruikt in de gevel. Ze zijn speels, elegant en tijdloos: precies wat wij zien voor onze gevels met MD Formatura.

Patroon MD FO337

We kozen het patroon van The Karasik House in Beverly Hills en vertaalden dat naar een sample in MD Formatura. Het patroon MD FO337 beleeft zijn première op het AIA Congres in Washington, begin juni 2024, waar Metadecor International is te vinden in standnummer 337. In stijl met de oorspronkelijke villa, wordt de sample door onze partner Alumet geanodiseerd in ALUCopper01 in een prachtig zonnige kleur met een roze gloed. Hiermee hopen wij de Amerikaanse architectenharten sneller te laten kloppen.

Façades for the Future

Het thema ‘Echoes of Elegance, Façades for the Future’ vertelt ook over de intenties van Metadecor en niet alleen voor de internationale markt. De gevels van Metadecor hebben toekomstwaarde en niet alleen omdat ze mooi zijn en referenties (kunnen) hebben naar cultuur en geschiedenis. We willen ook het gesprek aangaan over zonwering, daglichttoetreding, energie efficiency van gebouwen. We gaan praten over oplossingen voor renovatie – interieur, exterieur of bijvoorbeeld met toegevoegde lichtgewicht bouwlagen. De functionaliteit van de gevel is significant voor de letterlijke duurzaamheid. Maar de duurzame gevel (van nu en in de toekomst) moet ook een mooie gevel zijn. Want alleen dan willen we de gevel voor altijd behouden.

MD FO337 samples zijn in beperkte oplage gemaakt van 2 mm aluminium op A4 formaat en geanodiseerd door onze partner Alumet in ALUCopper01. Heb je interesse in dit patroon of ben je geïnspireerd om zelf een patroon te maken? Neem contact op met onze sales engineers.

Metadecor International neemt deel aan het AIA Congress & Expo van 5 tot en met 8 juni 2024 in Washington. Ons standnummer is 337.