Zonnegevel Verstegen MD Fasolar
   

ZONNEGEVEL VOOR VERSTEGEN IN ROTTERDAM

Architect: GROUP A│ Opdrachtgever: Verstegen Spices & Sauces│ Samenwerking met: ZigZagSolar
Beelden: Metadecor | Gerealiseerd in: 2023 

Product: MD Fasolar
Type: MD FA310 - P10806
Hoeveelheid: 1.068 m2

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Fundament van smaak

Kruiden en specerijen vormen het fundament van smaak voor Verstegen. Al sinds 1886 leveren ze de allerbeste kwaliteit kruiden en specerijen, rechtstreeks van de oorsprong! Ze hebben een unieke en duurzame samenwerking met lokale boeren, zodat niet alleen jij kunt genieten van de lekkerste producten, maar ook de hele keten eerlijk, transparant en duurzaam blijft. Deze principes wil Verstegen ook toepassen op de huisvesting van hun kantoor in Rotterdam. In samenwerking met ZigZagSolar ontwierp Metadecor een MD Fasolar zonnegevel.

Zonnegevel Verstegen MD Fasolar

Energiebesparende gevel

Metadecor gaat drie van de vier gevels bekleden met MD Fasolar, die samen 1.068 vierkante meter tellen. Van deze oppervlakte benutten we 600 vierkante meter voor zonne-energie. Dit is goed voor een verwachte opbrengst van 125 kWh per vierkante meter per jaar. Met onze zonnegevel bespaart Verstegen jaarlijks op elektriciteitskosten. In de berekeningen zijn de financiële voordelen van de isolerende werking van de nieuwe gevel nog niet eens meegenomen. Dankzij de hoge isolatiewaarde en de ventilerende werking van de MD Fasolar gevel, kan het binnenklimaat beter worden beheerst met minder energie.

Met de update van de gevel met MD Fasolar blijft de bestaande architectuur van het gebouw behouden. De kwaliteit van het kantoor wordt van binnen en van buiten verbeterd en sluit aan bij de kernwaarden van Verstegen: eerlijk, transparant en duurzaam.

Zonnegevel Verstegen MD Fasolar bevestiging

Duurzame toekomst

Met onze geïntegreerde zonnepanelen en innovatieve gevelontwerpen willen we een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid met elkaar te verenigen, en streven ernaar om deze principes toe te passen in al onze projecten.