UITBREIDING TOYOTA MATERIAL HANDLING IN EDE

Architect: Rempt van der Donk Architecten │ Opdrachtgever: Bruil Bouw
Gerealiseerd in: 2020 | Fotografie: Menno Emmink en Metadecor

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer cortenstaal voor Toyota in Ede

Het is een veel gezien fenomeen langs de Nederlandse snelwegen: panden op bedrijfsgebieden die een combinatie tussen kantoor en bedrijfshal zijn. Voor Toyota Material Handling Nederland is het een bewuste keuze geweest om hier voor de gevel niet in mee te gaan. Het pand aan de A12 bij het knooppunt Maanderbroek in Ede heeft in 2013 een gevel van MD Strekmetaal van corten gekregen, die als een huid rond het gebouw is getrokken. Deze gevel is op 60 centimeter van een eenvoudige bouwkundige gevel gezet. In de gevel van corten, dat ook wel weervast staal wordt genoemd, is een groot venster geplaatst. Dit geeft vanaf de snelweg een blik van de organisatie en het venster is benadrukt door een negge van vijf meter. In totaal is er 2700 m² MD Strekmetaal gebruikt van het type MD Fils21 met aangepast patroon (zoals MD Fils5). Daarnaast heeft Metadecor bij de gevel de hulpconstructie en looproosters gerealiseerd.

Toyota Material Handling Nederland

Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede

Toyota gaat uitbreiden en heeft voor de uitbreiding opnieuw Rempt van der Donk Architecten ingeschakeld. Door een succesvolle samenwerking met Rempt van der Donk Architecten en Bruil bouw tijdens de nieuwbouw mogen wij nu ook de gevel van de uitbreiding realiseren. Bijzonder is dat we niet alleen een deel mogen toevoegen, maar ook de aanwezige zijgevel wordt gedemonteerd en door ons tegelijk met de uitbreiding opnieuw wordt gemonteerd. Een mooi praktisch voorbeeld van een circulaire gevel. De nieuwbouw is gelijk aan de bestaande gevel opgebouwd met ons STR116 bevestigingssysteem. De combinatie van het corten-stalen MD Strekmetaal en de strakke systematische opbouw sluiten goed aan bij de robuuste uitstraling van het gebouw.

Oneindig doorgaan

De uitbreiding past goed in de vertaling van de architect dat de gevel oneindig door kan gaan. De gevel met haar ronde hoeken en de herhalende mazen van het MD strekmetaal kennen geen beëindiging. De nieuwbouw is dan ook geen beëindiging maar een voortzetting. Dit blijkt ook in de praktijk, doordat onze gevel gebruikt blijft worden en de toevoeging naadloos aansluit in het verlengde van het aanwezige.

Gevelbekleding MD Strekmetaal Uitbreiding Toyota Material Handling Ede

Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede
Zijaanzicht van de MD Strekmetaal gevelbekleding van het pand Toyota Material Handling in Ede
Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede
Detail van de MD Strekmetaal gevel bij het Toyota Material Handling in Ede
Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede
Corten Strekmetaal panelen als gevelbekleding bij Toyota Materyal Handling in Ede
Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede
Gevelbekleding van cortenstaal bij Toyota Material Handling in Ede is ontworpen door Rempt van der Donk architectuur
Uitbreiding Toyota Material Handling in Ede

In dit project is verwerkt