SPRINGERSLOCATIE IN GOUDA

Architect: 01-10 Architecten │ Opdrachtgever: BM Bouw │ Gerealiseerd in: 2016

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Supermarkten samen op Springerslocatie

Voor de revitalisatie van Gouda Oost is het noodzakelijk om de twee in de wijk aanwezige supermarkten te verplaatsen. Als meest geschikte locatie is de voormalige locatie van basketbal vereniging de Springers, bekend als de Springerslocatie, aangewezen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om tot een geïntegreerde ontwikkeling van de beide supermarkten met een woonprogramma te komen, maar dit bleek tijdens het ontwikkelingsproces niet haalbaar. Alternatieve voorstellen van 01-10 Architecten om dit te scheiden bleken de beste optie en deze zijn vervolgens in twee separate ontwikkelingstrajecten uitgewerkt.

null

Voor de beide supermarkten is een integrale huisvesting vormgegeven. Het supermarktcomplex is uitgerust met een gezamenlijke arcade die grenst aan het voor de supermarkten gelegen parkeerterrein. Met de arcade verkrijgt het complex een voor supermarkten ongebruikelijke allure en wordt stedenbouwkundige en architectonische eenheid gecreëerd met de Leo Vroman toren die ernaast ligt.

Springerslocatie_Strekmetaal6

Metadecor realiseerde voor dit project de geveldelen met MD Strekmetaal.

Foto's 1 t/m 4: José Chan.

MD Strekmetaal

MD Strekmetaal wordt gemaakt door het gedeeltelijk insnijden en vervormen van een metalen plaat. Hierdoor ontstaan ruitvormige openingen die een gevel een transparante uitstraling geven. Het wordt ook wel strekstaal of gerekt metaal genoemd. Doordat er bij de vervaardiging, veelal in aluminium of staal, geen materiaal verloren gaat, is strekmetaal een economisch aantrekkelijk product als gevelbekleding of afsluiting.

Meer over MD Strekmetaal
Springerslocatie
Springerslocatie
Springerslocatie
Springerslocatie

In dit project is verwerkt