A2N2 MD Designperforatie
   

ONDERDOORGANG A2N2 EINDHOVEN

Architect: NEXT Architects│ Opdrachtgever: Strukton Civiel BV│Gerealiseerd in: 2023 | Fotografie: Paul Poels voor gemeente Eindhoven/Strukton

Toepassing: Esthetische wandbekleding verkeerstunnel
Product: MD Designperforatie type MD DE140 en MD Flack type MD FL110
Hoeveelheid: 850 m2
Materiaal: Staal, 3mm, sendzimir verzinkt DX51D+Z275-M-A-C en aluminium composiet, 3mm met FR kern
Oppervlakte behandeling: Poedercoating, RAL9011 mat en UV geprinte afbeeldingen afgelakt met een anti-graffiti lak.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Betere bereikbaarheid in Eindhoven Noordwest

In het bruisende Eindhoven Noordwest wordt momenteel stevig aan de weg getimmerd, allemaal met het oog op een vlottere doorstroming en een betere bereikbaarheid van pareltjes zoals Brainport Eindhoven en Eindhoven Airport.

Strukton Civiel slaat de handen ineen met de gemeente Eindhoven om de derde fase van de wegeninfrastructuur in Eindhoven Noordwest te realiseren. De kern van deze derde fase wordt gevormd door een knappe onderdoorgang, die als een gloednieuwe route onder de A2/N2-snelweg door zal schieten. De tunnel, bedoeld voor voertuigen op vier wielen, zal naadloos aansluiten op de reeds bestaande rotonde op het industriële GDC Acht-terrein. Hierdoor ontstaat een sterkere schakel met de op- en afritten naar de A58 in Best, en wordt GDC Acht minder afhankelijk van alleen de A2/N2. Samen bouwen we aan een toekomst waar mobiliteit en connectiviteit hand in hand gaan!

Metadecor is door Strukton Civiel ingeschakeld voor de afwerking aan de binnenzijde van de onderdoorgang. De afwerking bestaat uit een aluminium hulpconstructie waarop een vlak paneel is bevestigd. Dit vlakke paneel is voorzien van een print met daarop een gradient in de kleuren blauw en groen. Het MD Designperforatiepaneel dat hiervoor is aangebracht, heeft een rechthoekige perforatie. De print op de achterplaat is gekanteld, en met daarvoor een rechthoekig perforatiepaneel ontstaat er een moiré-effect wanneer men langs de wanden passeert. Dit effect ontstaat door de print achter het MD Flack-paneel en de manier waarop de perforatie is aangebracht. De wijze waarop dit in samenwerking met de architect en de engineers van Metadecor is bedacht, is zeer kunstig. Bij het passeren van de tunnel met de aanbevolen snelheid ontstaat er een natuurlijke beweging in een kleine ruimte, wat zorgt voor een aangename omgeving.

Voorste Bekleding - Een Artistiek Meesterwerk

De voorste bekleding is een waar kunstwerk op zichzelf. De vlakke MD Designperforatie panelen, stevig bevestigd op een hulpconstructie, onthullen een patroon van perforaties. Deze perforaties zijn volgens het MD Designperforatie type DE130. Met precisie geplaatst en op een meanderende manier geschroefd, transformeren deze panelen de wand tot een decoratief element. Verticale schroefafstanden van circa 700 mm en horizontale afstanden van ongeveer 500 mm zorgen voor een gestroomlijnd geheel.

De hulpconstructie MD Verti DEV111 vormt de solide basis van onze wandbekleding. Aluminium stijlen en stalen omega beugels zorgen voor stabiliteit en ondersteuning. Deze achterconstructie, die zorgvuldig is ontworpen, blijft subtiel op de achtergrond terwijl hij toch essentiële structurele integriteit biedt. De mogelijkheid om diepteafwijkingen tot +/- 15 mm aan te passen, garandeert een naadloze installatie, zelfs op minder perfecte ondergronden.

Achterste Bekleding - Kunst en Praktisch Nut

De achterste bekleding biedt een opvallend contrast met de voorste bekleding. Vlakke MD Flack aluminium composiet panelen worden met precisie geschroefd op de hulpconstructie. Elk paneel onthult een subtiel en boeiend geprint patroon dat karakter en diepte toevoegt aan de ruimte. De mogelijkheid om stelbeugels aan te passen, biedt een flexibele oplossing om conflicten met bestaande structuren te vermijden.