NIEUWBOUW ROTTERDAM AHOY

Architect/supervisor: Kraaijvanger Architects│ Opdrachtgever: Bouwcombinatie Hart van Zuid
Gerealiseerd in: 2020 │Foto's: Stijn Poelstra

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Uitbreiding Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy breidt uit. De nieuwbouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre is nu in volle gang. In september 2020 gaan de deuren open van de nieuwbouw Rotterdam Ahoy voor bezoekers en in januari 2021 vieren ze de officiële opening. De uitbreiding bestaat uit een unieke zaal, RTM Stage, die ingezet wordt als auditorium en concertzaal. Op de tweede en derde etage komen maar liefst 35 break out rooms die los van elkaar of gezamenlijk worden gebruikt. Ook ontstaat er een heel nieuw entreegebouw van waaruit Ahoy Plaza, RTM Stage, de Beurs- & Evenementenhallen, de Ahoy Arena en alle nieuwe break out rooms toegankelijk zijn.

hoy_rotterdam_gevelbkleding_metadecor

Het ontwerp van de architect maximaliseert de invulling van een behoefte; enerzijds ondersteunt het de spanning van een evenementenstroom, anderzijds biedt het de rust waarin ruimte is voor een intuïtieve oriëntatie. Het plan draagt bij aan de zintuiglijke prikkeling die past bij evenementen. Het ontwerp van Kraaijvanger zorgt voor een uitstekende logistieke afstemming van de verschillende bezoekersstromen voor meerdere evenementen tegelijk.

Detail gevelbanden Ahoy op sandwich

MD Flack Gevelkaders

Eind oktober 2019 hebben wij de opdracht gekregen om een bijdrage te leveren aan de nieuwbouw Rotterdam Ahoy. Dit gaan wij doen in de vorm van MD Flack gevelkaders aan de gebouwen achter het hoofdgebouw, bestaande uit samengestelde elementen van aluminium composiet. Het aluminium composiet is van te voren al voorzien van een coil coating in de gewenste kleur van de opdrachtgever. We gaan de gevelkaders bevestigen met ons zichtbare MD Verti bevestigingsysteem. In de komende maanden zal de montage door onze monteurs plaatsvinden.

Nieuwbouw Rotterdam Ahoy
hoy_rotterdam_gevelbkleding_metadecor

In dit project is verwerkt