DEMPSEY FLAT IN SITTARD

Architect: FWP Architectuur | Opdrachtgever: Zigzagsolar
Realisatie: 2021 | Locatie: Dempseystraat te Sittard 

Product: MD Fasolar zonnegevel
Type: MD FA310
Vulling: MD Flack met digitaal geprint aluminium honinggraadpaneel 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

MD Fasolar - esthetische zonnegevels met primeur Dempsey Flat te Sittard

MD-Fasolar-dempsey-flat-zonnegevel Dempsey-FLAT-MD-fasolar-SITTARD-detail

De vooraankondiging van het project de Dempsey Flat in Sittard is het startschot voor het nieuwe product: MD Fasolar - Esthetische zonnegevels.  Het gaat hierbij om geprinte zonnepanelen - MD lamellen met zonnecellen tot aan de zigzaggevel die tevens worden toegepast bij het Dempsey project. 

Dempsey-FLAT-MD-fasolar-SITTARDDe zigzaggevel* bestaat uit twee delen. De verborgen kant met zonnepanelen gericht naar de zon en decoratieve reflectiepanelen gericht naar de omgeving. Deze decoratieve panelen kunnen vrij ingevuld worden. Bij het project Dempsey Flat heeft men gekozen voor een MD Flack panelen met een UV bestendige print. De kop van flat krijgt dus een mooi design maar levert ook energie terug aan de bewoners. De gevel verdient zichzelf dus terug. 

MD Fasolar zonnegevel

"Een nieuwe kunstvorm die uniek is in Nederland. De gerenoveerde Dempseyflat in de wijk Limbrichterveld in Sittard-Geleen krijgt twee gigantische zonnepanelen waarop prachtige kunstwerken te zien zijn."  Zo meldt insittardgeleen.nl.

Print op dempsey zonnegevel flat

De artiest van het design op de gevel, Marcus Debie, benoemt: "Er komen twee zonnegevels op de Dempseyflat in Sittard met twee verschillende ontwerpen. Als basis heb ik gekozen voor een natuurlijk golvende, overwegend groene achtergrond, waarbij transparantie voldoende aanwezig is door gebruik te maken van gedempte kleuren."

De hoofdonderwerpen in het design zijn ‘vrede’ en ‘vrijheid'. Deze onderwerpen zijn symbolisch weergegeven door thema's die voor de verbeelding spreken: de duif en vlinder.

Dempsey-FLAT-MD-fasolar-SITTARD-detail

MD Fasolar is een nieuwe productgroep. MD Fasolar biedt esthetische zonnegevels. Deze gevels zien er mooi uit én hebben een functionele werking. Naast het creëren van een mooie en functionele gevel kunnen we ook de maximale opbrengst van een gevel berekenen d.m.v. een specialistisch softwareprogramma. Hierin kunnen we u adviseren in het creëren van de ideale zonnegevel.

*Powered en gepatenteerd by Zigzagsolar. 

Productpagina van MD Fasolar

In dit project is verwerkt