Kompaan College MD Designperforatie
   

KOMPAAN COLLEGE IN ZUTPHEN

Architect: DATArchitecten | Opdrachtgever: Jansman Bouw
Realisatie in: 2023 

Toepassing: Gevelbekleding
Product: MD Designperforatie
Hoeveelheid: 200 m2
Materiaal: Aluminium
Oppervlakte behandeling: Tweelaagse poedercoating in drie standaard RAL kleuren, RAL 8007, RAL 8024 en RAL 8025

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Open en ruimtelijk ontwerp

De gevel van de nieuwe locatie van het Kompaan College in Zutphen is bekleed met MD Designperforatie. De school heeft een oppervlakte van 7.500m2 en biedt plek aan 800 leerlingen. Het gebouw staat op de grens van een bestaand bedrijventerrein en een nieuwe woonwijk. Dit biedt mogelijkheden voor interactie tussen de school en de lokale gemeenschap. De leerlingen krijgen een breder perspectief door deze interactie en kunnen profiteren van de expertise en ervaringen van bedrijven en instellingen in de omgeving.

Bij de nieuwbouw van het Kompaan College staat 'praktijk realistisch' leren centraal. In plaats van alleen maar in traditionele lokalen les te krijgen, krijgen leerlingen de kans om meer te leren bij bedrijven en instellingen in de omgeving van de school. Het onderwijs wordt georganiseerd rond een dynamische projectomgeving waarin leerlingen en docenten samenwerken. Het resultaat: een open en ruimtelijk ontwerp, waarbij de nadruk wordt gelegd op een optimale leerervaring.

Logo verwerkt tot patroon

Kompaan college MD Designperforatie

MD Designperforatie, type DE130, is een gevelbekledingselement gemaakt van 3 mm dik aluminium. Het is afgewerkt met een tweelaagse poedercoating in drie RAL-kleuren. In de perforatie van het element verwerkten we het logo van het Kompaan College.

Kompaan college MD Designperforatie

De bevestiging van de gevelbekleding aan een onderliggende hulpconstructie is niet zichtbaar. De buitenzijde van de HSB (houtskeletbouw) wordt alleen voorzien van een folie, geen buitenplaat. De stijlen van de gevelbekleding krijgen om de 600 mm bevestigingspunten voor omegaprofielen van Metadecor.

Kompaan college MD Designperforatie

De MD Flack kaders, gemaakt van 3 mm dik aluminium, plaatsen we rondom de kozijnen. Ze zijn voorzien van de nodige zettingen en poedercoating in de kleur van de MD Designperforatie. De horizontale delen van de kaders worden uitgerust met antidreunfolie.