Kantoor gebouw Seoul Zuid-Korea gevel van strekmetaal
   

KANTOORGEBOUW IN SEOUL ZUID-KOREA

Architect: BCHO│ Opdrachtgever: BCHO │ Gerealiseerd in: 2018

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Koperen kantoorgebouw midden in Seoul

Prachtig koperkleurig kantoorgebouw in Seoul met gebogen MD Strekmetaal panelen. Een gave oplossing voor een bestaand gebouw midden in Seoul die compleet gerenoveerd is. Het gebouw is op een eenvoudige wijze voorzien van een nieuwe schil. Voor de architect en opdrachtgever van dit project BCHO hebben we meerdere projecten in Zuid-Korea mogen realiseren.

Gevel dient ook als zonwering

Op enkele plaatsen is het MD Strekmetaal doorgetrokken over de ramen. Hierdoor ontstaat er aan de buitenzijde een nieuw silhouet en voor binnenkant een prachtige zonwering. De panelen zijn voorzien van een radius. Voor de bevestiging hiervan is een nieuwe profiel ontwikkeld. Deze heeft aan beiden zijde een afschuining waardoor het paneel hier vlak op te schroeven is. De schroeven die zijn gebruikt zijn in dezelfde kleur als panelen, namelijk de opvallende geanodiseerde kleur koper.

Vlakheid ontnemen

Door het walsen van de panelen of vervormen wordt de vlakheid van het gebouw ontnomen en geeft het andere dimensie aan het straatbeeld. Een meerwaarde die zeker rendement oplevert voor de gebouweigenaar die de ruimte verhuurt. Met deze eenvoudige oplossing heeft het gebouw een compleet nieuwe beleving gekregen waar je graag naar wilt kijken. De lichtreflectie werkt mee aan een spectaculaire gevel in combinatie met het textuur van het patroon en de golven die in de gevel zijn ontstaan.

Kantoorgebouw Seoul Zuid-Korea Strekmetalen gevel
Kantoorgebouw Seoul
Kantoor gebouw Seoul Zuid-Korea gevel van strekmetaal
Kantoorgebouw Seoul
Gevelbekelding MD Strekmetaal Kantoorgebouw Seoul Zuid-Korea
Kantoorgebouw Seoul
Gevel van MD Strekmetaal Kantoorgebouw Seoul Zuid-Korea
Kantoorgebouw Seoul

In dit project is verwerkt