DIAMANTLAAN IN HOOFDDORP

Architect: van Ommeren Architecten BV │ Opdrachtgever: Minerva Development B.V. │ Gerealiseerd in: 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Renovatie en aanbouw

Dit project aan de Diamantlaan in Hoofddorp bestaat uit renovatie en een aanbouw. De aanbouw bestaat uit een nieuwe entree, ontworpen door van Ommeren Architecten uit Amsterdam. Het nieuwe entree van het gebouw aan de Diamantlaan in Hoofddorp is voorzien van het veelzijdige MD Formatura.

Gevel als boomschors

In de gevel hebben we gewerkt met stroken die onderaan veranderen van richting en waarbij de belijning verticaal is. Hierdoor hebben we in de gevel een soort boomschors patroon gemaakt. Dit patroon verloopt willekeurig over de gevel heen, waardoor het gevelbeeld van de diverse kijkhoeken weer anders lijkt.

Bevestiging en montage

Vervolgens zijn de MD Formatura panelen bevestigd met een hulpconstructie met MD Resto principe type FOR112, bestaande uit aluminium profielen en montagebeugels. Deze zijn gepoedercoat in dezelfde kleur als de gevel, namelijk bronze anodised C34. Daarna is de hulpconstructie bevestigd aan de bestaande gevel die hiervoor geschikt is bevonden in overleg met ons. Panelen zijn door ons blind afgehangen aan de hulpconstructie. Als laatste hebben wij ook het huisnummer en de straatnaam voor aan de gevel geleverd in aluminium in dezelfde kleur als de gevel. En de dagkanten rondom de kozijnen van totaal 66 meter.

Meer over Type FO217

De panelen zijn uitgevoerd is type FO217. Bij dit type wordt een enkel figuur gebruikt, die uit te voeren is in elke gewenste vorm. De vormen kunnen in meerdere zettingshoeken worden gebogen. Deze uitvoering voorziet in de mogelijkheid om het binnenklimaat te beheersen door wind af te remmen en de toetreding van zonlicht te beheersen.

 

Meer weten over MD Formatura
Diamantlaan in Hoofddorp
Diamantlaan in Hoofddorp
Diamantlaan in Hoofddorp
Diamantlaan in Hoofddorp

In dit project is verwerkt