Designcenter pakhuis Santos MD Designperforatie
   

DESIGNCENTER PAKHUIS SANTOS IN ROTTERDAM

Architect: Renner Hainke Wirth Zien Architekten & WDJArchitecten | Opdrachtgever: Burgy Bouwbedrijf
Realisatie: 2023 | Locatie: Brede Hilledijk 95, Rotterdam

Product: MD Designperforatie
Materiaal: Aluminium
Type: MD DE140
Hoeveelheid: 2.192 m²

Uitvoering:
MD Designperforatie panelen worden als prefab-elementen geleverd op de bouwplaats. Om deze gevel te bevestigen, maken we gebruik van twee typen bevestigingssystemen: het MD Verti systeem en het MD Resto systeem. Onze assemblage voorziet frames met een breedte van twee meter en de hoogte van een verdieping van de MD Designperforatie panelen. Deze panelen worden zichtbaar bevestigd aan de frames met behulp van ons bevestigingssysteem STV111. De frames zijn voorzien van een inhaaksysteem STR111.

Op de bouwplaats wordt de hulpconstructie geplaatst aan de stalen achterconstructie, waarna de panelen gemakkelijk en snel kunnen worden gehesen en opgehangen. Op deze manier kunnen we op de bouwplaats efficiënt en veilig werken. Bovendien kunnen we grotendeels de kwaliteit van ons product waarborgen voordat het naar de bouwplaats gaat. Dankzij de Metadecor element systemen kunnen we hoogwaardige en opvallende gevels realiseren, zelfs op uitdagende locaties.

Oppervlaktebehandeling en kleur:
Anodiseren 20 µm, VB6 A20 AluGold 01 (Champagne)

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Transformatie van een Rijksmonument

Pakhuis Santos is oorspronkelijk gebouwd als opslagplaats voor Braziliaanse koffie en heeft de status van Rijksmonument. Dit historische gebouw uit 1903 wordt getransformeerd tot een designcenter. Architectenbureau Wessel de Jonge maakt het ontwerp voor deze herontwikkeling. Samen met RHWZ Architekten zijn zij verantwoordelijk voor de renovatie van het pakhuis. Boven op het dak van het pakhuis komt een optopping die door Metadecor wordt bekleed met champagne-kleurig, aluminium MD Designperforatie.

Designcenter pakhuis Santos MD Designperforatie

Spectaculaire, zwevende 'kroon'

Bekend Duits designwarenhuis Stilwerk gaat in het pakhuis maar liefst twintig winkels onderbrengen. In de nieuwe dakopbouw komen zestien shortstay woningen, werkruimtes en een skybar. De twee verdiepingen worden aan het zicht onttrokken door de spectaculaire, zwevende ‘kroon’ van MD Designperforatie panelen. Deze panelen creëren een gevarieerd effect met dieptewerking doordat de perforatie patronen in de gevel verschillende afmetingen hebben.

Designcenter pakhuis Santos MD Designperforatie

Functionele gevel

Het ontwerp van de perforatie en de panelen wordt parametrisch vormgegeven door Metadecor, waardoor een vlak paneel een dynamische textuur verbeeld. Achter de gevel wordt veel glas toegepast. Zo biedt het pakhuis een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. In het ontwerp van de gevel is rekening gehouden met privacy en zonwering, wat bijdraagt aan de klimaatbeheersing in het gebouw. Door de afstand tussen het glas en de MD Designperforatie gevel, ontstaat een luchtstroom die warme lucht afvoert. Natuurlijke ventilatie dus.

Inspiratie

inspiratie

 

Pixel

 

Patroon 

In dit project is verwerkt