VOGELKIJKHUT IN VEESSEN-WAPENVELD

Architect: Lodewijk Baljon landschapsarchitecten │ Opdrachtgever: Koninklijke Boskalis Westminster │ Jaar van realisatie: 2017

 

Deel dit project

 

Vogels spotten in kijkhut van MD Strekmetaal

Tussen Veessen en Wapenveld komt een hoogwatergeul door de aanleg van twee lange dijken van acht kilometer lang. Voor dit ‘Ruimte voor de rivier’ project wordt er een vogelkijkhut geplaatst, zodat recreanten weide- en watervogels in de omgeving kunnen bekijken.

De basis van de vogelkijkhut is een staalconstructie die wordt bekleed met MD Strekmetaal. We gebruiken het type MD Academy van staal. De panelen worden eerst verzinkt en krijgen vervolgens twee lagen poedercoating in de RAL-kleur 7001. Naast de staalconstructie en de panelen, realiseren we ook bamboe vlonderdelen en de houten leuningen.

De hut ligt in het speciale natuurgebied van de geul ten noorden van de Breeweg. De locatie is via het fietspad op de Westdijk te bereiken.

 
  • Vogelkijkhut
 

In dit project is verwerkt