TOYOTA MATERIAL HANDLING NEDERLAND IN EDE

Architect: Rempt van der Donk Architecten │ Opdrachtgever: Bruil Bouw │ Jaar van realisatie: 2013

 

Deel dit project

 

Weervaste gevel voor Toyota

Het is een veel gezien fenomeen langs de Nederlandse snelwegen: panden op bedrijfsgebieden die een combinatie tussen kantoor en bedrijfshal zijn. Voor Toyota Material Handling Nederland is het een bewuste keuze geweest om hier voor de gevel niet in mee te gaan.

Het pand aan de A12 bij het knooppunt Maanderbroek in Ede heeft een gevel van MD Strekmetaal van corten, die als een huid rond het gebouw is getrokken. Deze gevel is op 60 centimeter van een eenvoudige bouwkundige gevel gezet.

Toyota Material Handling Nederland

In de gevel van corten, dat ook wel weervast staal wordt genoemd, is een groot venster geplaatst. Dit geeft vanaf de snelweg een blik van de organisatie en het venster is benadrukt door een negge van vijf meter. In totaal is er 2700 m² MD Strekmetaal gebruikt van het type MD Fils21 met aangepast patroon (zoals MD Fils5). Daarnaast heeft Metadecor bij de gevel de hulpconstructie en looproosters gerealiseerd.

Toyota_Strekmetaal_4

In 2014 heeft dit project de Nationale Staalprijs gewonnen. Daarnaast besteedde Bouwwereld in een artikel aandacht aan dit gebouw.

Foto's: Menno Emmink en anderen

In het filmpje hieronder vertelt Pank Hertsenberg onder andere meer over het cortenstaal:

 
 
  • Toyota Material Handling Nederland
  • Toyota Material Handling Nederland
  • Toyota Material Handling Nederland
  • Toyota Material Handling Nederland
  • Toyota Material Handling Nederland
 

In dit project is verwerkt