STATION IN ALKMAAR

Architect: VenhoevenCS architecture + urbanism │ Opdrachtgever: Strukton │ Gerealiseerd in: 2015

 

Deel dit project

 

MD Designperforatie en MD Strekmetaal voor nieuw station

Het stationsgebied van Alkmaar heeft een flinke metamorfose gekregen. Het station is hiermee weer een mooie entree van de stad geworden, met onder meer een groter, groener en overzichtelijker voorplein. De oude stationstunnel is gesloten en daarvoor in de plaats is een traverse gekomen die het station veel toegankelijker maakt. Ook is de transfer tussen trein, bus, taxi en fiets verbeterd. Daarnaast is het aantal fietsenstallingen op het station uitgebreid.

Metadecor realiseerde de gevel van de traverse met MD Designperforatie. Geen paneel is hierbij hetzelfde en alle panelen samen vormen een afbeelding.

Verder heeft Metadecor de gevels en hekwerken van de fietsenstalling en de commerciële zone met MD Strekmetaal gerealiseerd. Hier zijn verschillende types MD Strekmetaal met grote mazen toegepast.

 
  • Station in Alkmaar
  • Station in Alkmaar
  • Station in Alkmaar
 

In dit project is verwerkt