SPRINGERSLOCATIE IN GOUDA

Architect: 01-10 Architecten │ Opdrachtgever: BM Bouw │ Jaar van realisatie: 2016

 

Deel dit project

 

Supermarkten samen op Springerslocatie

Voor de revitalisatie van Gouda Oost is het noodzakelijk om de twee in de wijk aanwezige supermarkten te verplaatsen. Als meest geschikte locatie is de voormalige locatie van basketbal vereniging de Springers, bekend als de Springerslocatie, aangewezen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om tot een geïntegreerde ontwikkeling van de beide supermarkten met een woonprogramma te komen, maar dit bleek tijdens het ontwikkelingsproces niet haalbaar. Alternatieve voorstellen van 01-10 Architecten om dit te scheiden bleken de beste optie en deze zijn vervolgens in twee separate ontwikkelingstrajecten uitgewerkt.

null

Voor de beide supermarkten is een integrale huisvesting vormgegeven. Het supermarktcomplex is uitgerust met een gezamenlijke arcade die grenst aan het voor de supermarkten gelegen parkeerterrein. Met de arcade verkrijgt het complex een voor supermarkten ongebruikelijke allure en wordt stedenbouwkundige en architectonische eenheid gecreëerd met de Leo Vroman toren die ernaast ligt.

Springerslocatie_Strekmetaal6

Metadecor realiseerde voor dit project de geveldelen met MD Strekmetaal.

Foto's 1 t/m 3: José Chan.

 
  • Springerslocatie
  • Springerslocatie
  • Springerslocatie
  • Springerslocatie
 

In dit project is verwerkt