GRAAFSCHAP COLLEGE IN DOETINCHEM

Architect: cepezed │ Opdrachtgever: KlaassenGroep │ Gerealiseerd in: 2017/2018

 

Deel dit project

 

Bomen van corten voor mbo

Op de plek van de voormalige tennishal op Sportpark Zuid in Doetinchem komt het nieuwe schoolgebouw van het Graafschap College. Hier gaan de circa 700 leerlingen van de opleidingen Sport en Bewegen en Veiligheid en Vakmanschap vanaf het schooljaar 2018-2019 gebruik van maken.

Graafschap College cortengevelbekleding

Aan de gevel realiseren wij een bomenstructuur van corten. Dit wordt voorzien van MD Designperforatie. De bomen zijn opgebouwd uit segmenten en deze worden met vaste verbindingen aan elkaar bevestigd. Vervolgens wordt het geheel aan de gevel aan de bestaande hoofddraagconstructie bevestigd met pendelstaven.

 
  • Ontwerp MD Designperforatie Graafschap College Doetinchem
    Graafschap College
  • Graafschap College Doetinchem Gevelbekleding MD Designperforatie corten
    Graafschap College cortengevel
 

De engineer

De groei van een spraak-makende gevel

Martin Elslo - Technisch ontwerper

 

"Dat Metadecor een uitdaging op het gebied van gevelbouw niet uit de weg gaat, wordt wel bewezen in het project Graafschap College te Doetinchem. Bij een dergelijk complex project bestaat de eerste stap uit het tekenen van enkele concepten, om die vervolgens samen met onze partners te toetsen op haalbaarheid. Zo werd het project door de constructeur in eerste instantie met gefronste wenkbrauwen ontvangen. “Hoe gaan we dit in de lucht houden?” was de gedachte. Gelukkig ontstond al snel, net als bij onszelf, enthousiasme om deze spraakmakende gevel tot groei te brengen en de bomen te planten." - Martin Elslo

 

In dit project is verwerkt