CHRISTIAN LOUBOUTIN MADISON IN NEW YORK, VS

Architect: 212box architects │ Opdrachtgever: 212box │ Jaar van realisatie: 2015

 

Deel dit project

 

Winkel op Madison Avenue krijgt gevel van MD Formatura

In het hartje van Manhattan, New York, realiseerde Metadecor een unieke gevel voor het exclusieve schoenenmerk Christian Louboutin. De open gevel bestaat uit MD Formatura panelen waarbij een uniek patroon is toegepast met open variabele en gedraaide vlakjes.

Elk deel van het paneel is met een laser gesneden en zorgvuldig met de hand gevouwen en gebogen. Hiermee wordt het effect van een golf gecreëerd. De transparantie van alle schermen verandert over de gehele gevel, zowel verticaal als horizontaal. Daarbij is ook rekening gehouden met het uitzicht voor de bewoners op de tweede verdieping.

Christian-Louboutin-manhatten-facade-by-metadecor-2

Christian-Louboutin-manhatten-facade-by-metadecor-3

Er zijn twee soorten panelen van rvs gebruikt. Het eerste en meest complexe paneel bestaat uit meer dan honderd losse elementen die met de hand zijn gelast. Aan de voorkant is een witte poedercoating aangebracht en de achterkant is, net als bij de bekende schoenen, in rood uitgevoerd. De rode kleur wordt gereflecteerd in de gouden achterzijde. Het tweede paneel komt uit onze MD Formatura lijn. De stukjes in deze panelen zijn ook allemaal met de hand gevouwen, zodat er een unieke schakering wordt gevormd.

 
  • Christian Louboutin Madison
  • Christian Louboutin Madison
  • Christian Louboutin Madison
  • Christian Louboutin Madison
  • Christian Louboutin Madison
 

In dit project is verwerkt