ASTRON IN DWINGELOO

Architect: De Zwarte Hond │ Opdrachtgever: Van Wijnen Gorredijk │ Jaar van realisatie: 2012

 

Deel dit project

 

De slimme gevel van Astron

Het gebouw van Astron staat in een natuurgebied bij Dwingeloo. Dit brengt specifieke eisen met zich mee en daarom hebben we een slimme gevel gerealiseerd.

Het nieuwbouwdeel heeft een transparante, open gevel gekregen van MD Strekmetaal. Deze gevel bepaalt zowel het beeld als het comfort in het gebouw. De gevelelementen zijn deels beweegbaar waardoor een medewerker kan kiezen om een zonwerend element voor zijn of haar raam te plaatsen of juist de zon binnen te laten. Aan het einde van de dag sluiten alle gevelelementen automatisch, zodat het licht dat binnen schijnt naar buiten geweerd wordt. Op deze manier is lichtoverlast op de natuur tot een minimum beperkt. Zo past de slimme gevel van het gebouw zich aan op de gewenste conditie in relatie tot de medewerker én de omgeving.

Astron_Dwingeloo_MetaDecor_Strekmetaal_anodiseren-3

Aan de gevel bevinden zich verschillende MD Strekmetaal aluminium panelen die geanodiseerd zijn in drie kleuren brons. De luiken worden mechanisch aangedreven en hebben een innovatief bedieningssysteem om alle openstaande luiken in één keer te kunnen sluiten. Voor de luiken en gevelpanelen is het MD Resto principe gebruikt en achter de panelen zit een zwarte aluminium composiet beplating. Tot slot heeft Metadecor de dakrand gemaakt.

Klik hier voor de projectuitleg door De Zwarte Hond.

 
  • Astron
  • Astron
  • Astron
  • Astron
  • Astron
 

In dit project is verwerkt