Metadecor projecten op Pinterest
   

Inspiratie! 7 spraakmakende projecten op Pinterest

Mei 2023 | Blog | Leestijd: 3 minuten 

Pinterest is dé plek voor inspiratie over architectuur. Op dit digitale prikbord kun je afbeeldingen bewaren op je borden. Metadecor heeft verschillende borden waarop we regelmatig nieuwe projecten delen. Zo doe jij op de pagina van Metadecor nieuwe ideeën op voor je eigen ontwerpen en blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de architectuur. Hieronder lichten we zeven projecten uit die op onze pagina staan.

1. Fellenoord in Eindhoven

 

Fellenoord Eindhoven MD Strekmetaal

Dit voormalige Rabobankkantoor is omgetoverd naar een nieuwe huisvesting voor het Rijksvastgoedbedrijf. Het ontwerp heeft lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van de gebruikers inzichtelijk. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes. Het project omvat meer dan 8000 m2 strekmetaal. Op de eerste verdieping plaatsten we twee panelen strekmetaal achter elkaar. Hierdoor krijgt de gevel een speelse, golvende uitstraling.

Bekijk de Pin

2. Control Center in Heerhugowaard

 

Control Center MD Formatura

Met de nieuwe 24-uurs brugbediencentrale verbetert de doorstroming op de (vaar)wegen. Meer dan 40 bruggen en sluizen worden op afstand bediend. De centrale is opgebouwd uit twee volumes. Metadecor realiseerde een glanzende, geperforeerde gevel van MD Formatura. De gevel zorgt ervoor dat het invallende daglicht wordt gereguleerd. Het patroon is geïnspireerd door de rimpeling van het water.

Bekijk de Pin

3. Old Town Court in Praag, Tsjechië

 

Old Town Court MD Designperforatie

Voor de nieuwbouw van een appartementenblok in de tuin van het Old Town Court in Praag, maakten we een organische gevel met MD Designperforatie. Hierbij wordt een patroon gedrukt in de aluminium panelen. Metadecor ondersteunde in de ontwerpfase en nam de productie en montage voor zijn rekening van dit prachtige project in de binnenstad van Praag.

Bekijk de Pin

4. Kantoor Macchine per Caffe Espresso in Timisoara, Roemenië

 

Kantoor MCE MD Lamel

MCE is producent van professionele espressomachines. Duitse architect Heim Balp Architekten ontwierp het nieuwe kantoor. Een echte blikvanger! Voor de gevel maakte en monteerde Metadecor 281 lamellen, gecoat in de karmijnrode huisstijl van MCE. We ontwikkelden een speciaal systeem waarmee de bevestigingsbeugels van de MD Lamellen rechtstreeks op de glasvliesgevelprofielen zijn bevestigd.

Bekijk de Pin

5. MD Formatura patronen

 

MD Formatura patronen

Wist je dat je ook per product de patronen kan bekijken? Bijvoorbeeld de patronen van MD Formatura. Bij MD Formatura ponsen we een patroon in de panelen. De figuren die hierdoor ontstaan vangen licht, zorgen voor schaduw en creëren diepte. Het patroon kan uit allerlei vormen bestaan. Hier zie je een aantal MD Formatura patronen die al zijn toegepast in projecten. Zo zie je maar wat er allemaal mogelijk is met dit veelzijdige Metadecor product. Laat je inspireren door bestaande patronen of maak je eigen ontwerp.

Bekijk de Pin

6. Sociaal huis in Ternat, België

 

Sociaal huis in Ternat MD Strekmetaal

In opdracht van de gemeente Ternat ontwierp architectenbureau De Bouwerij een sociaal huis voor het OCMW. Metadecor realiseerde de gevelbekleding met MD Strekmetaal en spiegelglas. De gevel is beplant, waardoor het gebouw rechtstreeks in verbinding staat met de omgeving.

Bekijk de Pin

7. Dempsey Flat in Sittard

 

Dempsey Flat MD Fasolar zonnegevel

Dempsey Flat in Sittard was het startschot voor ons nieuwe product: MD Fasolar. De zigzaggevel bestaat uit twee delen. De bovenkant met zonnepanelen en de voorkant met decoratieve reflectiepanelen. De decoratieve panelen zijn vrij in te vullen. Bij dit project is gekozen voor MD Flack panelen met een uv-bestendige print.

Marcus Debie, artiest van het design op de gevel, legt uit: “Als basis heb ik gekozen voor een natuurlijk golvende, overwegend groene achtergrond, waarbij transparantie voldoende aanwezig is door gebruik te maken van gedempte kleuren.”

Bekijk de Pin

Nóg meer inspiratie?

 

Bezoek onze Pinterest pagina voor nog meer inspiratie en spraakmakende projecten. Er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Ga naar Pinterest

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email