Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikt in projecten

  • Ikea Utrecht

    Realisatie van verticale aluminium vinvormige lamellen en horizontale zonwering van houtlamellen

Gebruikt in producten

Informatie

Zontoetreding

MetaDecor realiseert gevels met een toegevoegde waarde. Zowel esthetiek als techniek gaan bij ons samen op in een product. Daaronder valt ook het ontwerp van zonwerende gevels. Een uitgebreide analyse van het gebouw en de omgeving leidt tot een optimaal product. Vragen als: hoe is het gebouw gepositioneerd, hoe is het zonnepad over het gebouw gedurende het jaar, hoe en wanneer wordt het gebouw gebruikt, zijn voor ons kernvragen als het gaat om het ontwerpen van een zonwering. Op basis van de wensen van de opdrachtgever wordt gekeken naar verschillende opties.

Zonwering

 

De zonpad analyse neemt een belangrijke plaats in tijdens het ontwerpproces. Computer software, die gebruik maakt van geavanceerde algorithmes, maakt het mogelijk om per verblijfsvertrek een optimale zonwering te realiseren. 

Zonpad _analyse

Specifiek voor strekmetaal heeft MetaDecor een experiment gedaan om de zontoetreding te bepalen. Op basis van de geometrische eigenschappen en de orientatie van het paneel tijdens monteren, is de zontoetreding bepaald. Onderstaand figuur geeft een overzicht, hoe de zontoetreding voor een specifieke strekmetaal soort kan worden bepaald. De lichtdoorlaatbaarheidspercentages wordt voor de meest gangbare zonwerende strekmetalen gepresenteerd onder MD Strekmetaal.

Vertikaal