Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

Gebruikte materialen

  • MD Alberi®

    De warm gesmede ijzeren spijlen zijn van hoge kwaliteit, las- en verzinkbaar! Deze spijlen zijn m...

Gebruikte technieken

  • Poedercoaten

    Door grondstoffen te poedercoaten, kan elke gewenste RAL-kleur in poedervorm op het aluminium of ...
  • Verzinken

    Door staal te verzinken krijgt het materiaal een zeer slijt- en stootvaste beschermingslaag.

Informatie

Spoorparkeergarage Medimall te Rotterdam

Architect: BAART Architecten
Opdrachtgever: BAM Wegen B.V.
Jaar van realisatie: 2011
Locatie: Rotterdam

Plintafwerking met stalen takken in een
organische vorm: MD Alberi®

MD Alberi De hekwerk panelen zijn uitgevoerd met warm gesmede ijzeren spijlen die van hoge kwaliteit zijn. Deze spijlen zijn met luchthamer uit een stuk gesmeden. De vorm van de spijlen geven de indruk dat het een natuurlijke Berken tak is met al haar organische vormen zoals noesten en zijscheuten.

Vulling paneel
De spijlen bestaande uit een MD Alberi (Design number: 001528399-0001) worden op MD Alberi ligger gelast. De hoekprofielen zullen zo gepositioneerd worden dat de takken uitsteken de takken zullen minimaal verspringen zodat dit een natuurlijke effect zal geven. De spijlen bestaan uit verschillende types die worden afgewisseld zodat er geen symmetrie zal ontstaan. De spijlen zullen bestaan uit diktes die variëren van 8mm t/m 14mm deze zullen hart op hart ten opzichte van het center van de spijl ca. 100mm van elkaar worden gelast. Deze afstand is aangehouden om het organische beeld van het paneel te versterken ook heeft dit als voordeel dat de veiligheid van het hekwerk wordt verstrekt ten opzichte van verschillende aspecten die van belang zijn voor de opdrachtgever De ligger zal bestaan uit diktes die variëren van 24mm t/m 30mm. Aan deze ligger zullen bevestigingsstrippen worden meegenomen ter bevestiging van het paneel.
Gevelpanelen De panelen bestaande uit de MD Alberi spijlen op de MD Alberi ligger gelast. Aan de ligger zijn bevestigingsstrippen gelast t.b.v. de bevestiging aan de staander en staal constructie.


Totaal 605 strekkende meter die op gedeeld zal worden uit panelen van 2400mm. Het paneel is gemonteerd d.m.v. staanders die aan de fundering zijn bevestigd en bevestigingsstrippen die aan de bestaande staal constructie zijn meegenomen. De staander zal onder het nul peil op de fundering worden gemonteerd d.m.v. chemische ankers M16 die tussen elke stramien van 4800 worden toegepast. De bevestigingsstrip aan de ligger zijn bevestigd aan de bestaande staal constructie die al voorzien is door een geadviseerde bevestiging strip door MetaDecor.

Projectbeschrijving op architectuur.nl link


/