Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

  • MD Designperforatie gevel

    Ter inspiratie laten wij verschillende bouwwerken zien waarbij geperforeerde paneelbekleding is t...

Gebruikte materialen

Gebruikte technieken

  • MD Resto

    Bevestigingssysteem voor het monteren van strekmetaal of geperforeerde panelen aan de gevel of pl...

Parkeergarage Zeeman in Alphen a/d Rijn

Opdrachtgever: Aan de Stegge Twello
Jaar van realisatie: 2016

Nieuwe parkeergarage voor hoofkantoor Zeeman

In maart 1967 werd de eerste Zeeman winkel door Jan Zeeman in Alphen aan den Rijn geopend. Nu, 40 jaar later, heeft Zeeman een enorme (internationale) groei doorgemaakt. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd en dit pand is aangepast aan de huidige wensen voor wat betreft uitstraling, het nieuwe werken en duurzaamheid.

Als onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de parkeercapaciteit uitgebreid. De nieuwe parkeergarage levert een parkeercapaciteit van in totaal 158 plaatsen en is voornamelijk bedoeld voor het personeel.

Continental Car Parks heeft de parkeergarage gerealiseerd volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds.

In de parkeergarage geldt eenrichtingverkeer, daarom moeten automobilisten schuin inparkeren en komt er een specifieke voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. De gevels zijn gemaakt door MetaDecor. Uit Magnelis staal is een onderhoudsarm geperforeerde plaat voorzien van unieke motieven. Magnelis bevat 3,5% aluminium en 3% magnesium. Deze samenstelling zorgt ervoor dat er op het gehele staaloppervlak een stabiele en duurzame beschermende laag ligt, die een veel betere corrosieweerstand biedt dan bekledingen met eeen lager gehalte aan magnesium. Magnelis heeft een natuurlijk donkergrijze kleur dat glinstervrij is en een esthetisch oppervlakuitzicht heeft. Bovendien biedt Magnelis een uitstekende snijrandbescherming. Daarom hoeft Magnelis na het ponsen of snijden niet opnieuw verzinkt te worden en is het direct toepasbaar.

/